Hopp til innhold

Målet var å være ferdig til Nitimen

Marcela Molina ga seg selv frist på en drøy time på å nå målstreken i NRKs fredagskonkurranse «Top Pedal». Hun måtte gjort mye galt for å ikke nå det målet.

Marcela Molina trødde seg inn til jumboplass i konkurransen.

Det gikk ikke særlig raskt for Molina, som trådde seg inn til jumboplass med tiden 1.28.51.

Dette er desidert sisteplass for den profilerte Stavanger-politikeren, som avslutta sin politiske karriere i går. Etter 24 år i politikken.

– Jeg tørka et par tårer når ordføreren takka meg av. Vemmelig å være ferdig, det har jo vært et stort kapittel i livet mitt, sier hun og forteller at tårene kom overraskende på henne.

Marcela Molina har vokst opp i Argentina, og kom til Norge som elleveåring. Hun viderefører et politisk engasjement som har vært en del av oppveksten hennes.

Hun har mange gode opplevelser fra årene som bystyrepolitiker i Stavanger. Dette trekker hun fram:

Det har til tider stormet rundt Marcela Molina. Hun saksøkte en tidligere politiker for netthets og sjikane, og mannen ble dømt i saken.

– Det er ikke bare-bare å verken være kvinne, sosialist eller innvandrer. Jeg prøver å legge den nevnte episoden bak meg, og gi støtte til folk som går gjennom trakassering og hets, sier Molina.

– Skal det bli godt å slippe å være en så offentlig person som du har vært?

– Ja, litt. Det skal bli godt å slippe de grytidlige telefonoppringningene der jeg blir bedt om å uttale meg for eksempel lakselus, sier hun og ler.

Nå venter fulltidsjobb i LO, der Molina blant annet skal jobbe med integrering.

– Og så har jeg planer om å ta opp de studiene som jeg begynte på for 23 år siden, forteller hun.