Derfor har vi bygd om nrk.no/rogaland

Vi endrer på forsida vår for å gi deg flere små og store nyheter fra Rogaland – og færre mellomstore. Advarsel: Litt internsjargong.

forside

Kort og fort

For noen år siden fikk NRK på nett en funksjon som heter «historier». Det er en måte å knytte sammen små notiser som ligger på forsida vår og fortelle hva som skjer uten å lage en tradisjonell nettsak.
Som disse:

Denne måten å presentere nyheter, trafikk, resultater, hendelser, registreringer på – ting som er kort og fort fortalt – syns vi fungerer. Vi kan putte inn bilder og video og alt vi har av informasjon, og knytte det sammen.

Langlesning

Vi har også definert oss en reportasjeform som vi kaller XL-saker.
Som disse:

Den fordømte

MC avhopper
Foto: Eirik Gjesdal

Ekstremsushi

Sabi Omakase i Stavanger
Foto: Mathias Oppedal / NRK

Hvorfor kvinner sier nei når journalister ringer

delebilde
Foto: NRK

Og de liker vi. Og de ser vi at også dere liker, fordi dere liker at vi forteller gode historier som vi har gjort oss flid med. De leses av mange.

(Og alle gode saker vi skriver skal ikke være fullt så lange, men ja – disse er en god indikator.)

Oppdatert for 21 minutter siden

Det beste og verste med nettaviser er at de er oppdaterte, veldig oppdaterte.

Det beste er at vi skal følge med, informere om hva som skjer når det skjer. NRK Rogaland og de andre distriktskontorene skal også rapportere på NRK1 og til hele Norge når noe stort skjer, så selvfølgelig skal vi være påskrudd.

Det verste er at jaget etter å være oppdatert kan føre til at kvantitet trumfer kvalitet, og det vil vi ikke. Vi mener at det er bedre å lage (ca. tall her, altså) syv skikkelig gode nettsaker, enn å lage 15 halvgode.

Derfor vil vi bytte ut flere halvgode nettsaker med gode «historier» med bilder og video av det som skjer i Rogaland og bli enda flinkere på å gå i dybden på de beste og viktigste sakene.

Vi har egentlig tenkt på denne måten en stund, men får nå en forside som underbygger den måten å jobbe på, og som tvinger oss til å bli enda flinkere til å levere godt i kort og langt format.