– For oss vil de være gjester

Hotel Alstor i Stavanger skal ta mot 200 asylsøkere fra 16. november. Asylsøkerne fyller rommene midt i den kraftige nedgangen i hotellmarkedet i byen.

– Vi ser jo den situasjonen som er i verdensbildet, med den voldsomme folkevandringen som er. Vi ser og at vi har en nedgang i hotellmarkedet i Rogaland. Vi har merket det her på Hotel Alstor nå i det siste.

Les også: – Stavanger skal bli den beste byen å være flyktning i

Les også: Her skal 200 flyktninger huses i Stavanger

Det har vært en travel dag for toppsjefen i Tripe-hotels Skandinavia, Stephen Meinich Bache. Det er denne gruppen som driver det tradisjonsrike Stavanger-hotellet.

Stephen Meinich Bache

Toppsjefen i Tripe-hotels Skandinavia, Stephen Meinich Bache, sier hotellet ønsker at asylsøkerne skal ha en fin opplevelse.

Foto: Anders Fehn / NRK

Beskjeden fra UDI om å være og avhjelpe den akutte flyktningkrisen i Europa fikk den politiske ledelsen i Stavanger mandag kveld. Tidsfristene er korte. Hotel Alstor blir det første svaret på denne hjelpen allerede i formiddag.

Les også: 75 personar vil leige ut til flyktningar

Les også: Nye kutt i Stavanger – vil legge ned Vålandstunet sykehjem

– Vi har allerede tenkt at vi er en av de byene som kommer til å få denne henvendelsen. Derfor har vi forberedt oss på det, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø.

Christine Sagen Helgø

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø sier kommunen har forberedt seg på å ta mot asylsøkere.

Foto: Anders Fehn / NRK

Ansatte orientert i dag

De ansatte ved hotellet ble tirsdag orientert om at deres hverdag kan bli helt annerledes det neste halvåret.

Les også: Fire kommuner har ikkje funne lokale til asylsøkjarar

– Alle ansatte har tilbud om å fortsette. de vil delta og gjøre tilsvarende arbeidsoppgaver som de gjør i dag. Vi ønsker jo at de skal ha et godt opphold hos oss. For oss vil de være gjester, og vi ønsker de skal ha en fin opplevelse, sier Meinich Bache.