NRK Meny
Normal

Voldtektsmistenkte Frp-ere i lange avhør

De to mennene som er mistenkt for å ha voldtatt en kvinne i Fremskrittspartiet har i hele dag sittet i avhør. Begge mennene nekter straffskyld.

Kari Janne Lid

Politioverbetjent Kari Janne Lid sier de to Frp-politikerne har lagt fram sin versjon og nekter straffskyld.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

De to møtte opp hos politiet klokken 9 tirsdag morgen og det siste avhøret var ferdig ved 16-tiden.

Politioverbetjent Kari Janne Lid ved avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt sier til NRK at begge de mistenkte har avgitt grundige forklaringer, men at de vil fortsette avhørene på et senere tidspunkt.

– Vi kan naturlig nok ikke gå inn i detaljene i hva de har forklart i avhør, men dette er med på å gi oss et godt utgangspunkt for den videre etterforskningen, sier Lid til NRK.

Avhører flere vitner

– Nå vil vi sammenstille avhørene og foreta eventuelle avhør av vitner som kan belyse saken, opplyser politioverbetjent Lid.

Begge mennene har opplyst at de stiller seg uforstående til anmeldelsen, men vil samarbeide med politiet. Etter at anmeldelsen ble kjent, trakk de seg fra alle verv i partiet.

– Min klient nekter enhver befatning med anklagene, og håper han snart blir sjekket ut av saken, sier Harald Stabell som er forsvarer for én av mennene til NRK.

Les: Ny voldtektssak i Frp
Les: Siv Jensen: – Dette er en veldig alvorlig sak

John Christian Elden forsvarer den andre mannen.

– Han følte seg meget godt ivaretatt av politiet og fikk anledning til å forklare seg om alle påstandene. Han har avvist dem, og ser frem til at saken kan avgjøres, sier Elden til NRK.no.

Ingen av mennene er så langt siktet i saken, opplyser Lid.

– De har fått anledning til å avgi en fullstendig og grundig forklaring, og de har ikke erkjent straffskyld.

Oppsøkte overgrepsmottaket

Kvinnen hevder hun ble voldtatt hjemme hos en av de to mannlige partikollegene etter et partiarrangement i regi av Oslo Frp natt til 7. august i år.

Les: Voldtektsanklagen i Frp: – Bevis fra overgrepsmottak kan bli sentrale i saken
Les: Voldtektsanklagen i Frp: – Mennene avhøres i neste uke

Kvinnen kontaktet daværende stortingsrepresentant Aina Stenersen 28. august, og henvendelsen ble sendt videre til organisasjonsutvalget i partiet.

Leder av utvalget, Per Arne Olsen, har bekreftet at partiet mottok henvendelsen 29. august, og at de deretter tok kontakt med kvinnen og rådet henne til å anmelde saken.

Valgkvelden den 9. september, like etter at Siv Jensen holdt sin tale til partiet på utestedet Ballroom i Oslo, sendte kvinnen en e-post direkte til det hun trodde var Jensen, for å si fra om forholdet.

Hun reagerte på at hun ikke fikk svar, men ifølge Olsen kom denne e-posten aldri frem til partilederen.