NRK Meny
Normal

Siv Jensen: – Dette er en veldig alvorlig sak

Frp-leder Siv Jensen sier voldtektssaken ble anmeldt etter råd fra partiets organisasjonsutvalg.

Siv Jensen om voldtektsanklagene

Siv Jensen om voldtektsanklagene

– Jeg kjenner veldig lite til sakens innhold, men jeg har vært veldig opptatt av at kvinnen har fått den nødvendige hjelpen hun trenger, og har fått de forsikringene fra vårt organisasjonsutvalg, sier Siv Jensen til NRK fredag morgen.

I går ble det kjent at en kvinne med tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt.

Voldtekten skal ha skjedd etter et partiarrangement i begynnelsen av august. Kvinnen ble avhørt fredag i forrige uke, og anmeldelsen ble signert tirsdag denne uken, opplyser kvinnens bistandsadvokat Hege Salomon til NRK.

– Ble kjent med saken i går

Siv Jensen sier at hun fikk høre om voldtektsanklagene i går.

– Jeg ble gjort kjent med at det forelå en alvorlig varslingssak i vårt organisasjonsutvalg som nå også har medført en anmeldelse, i går formiddag, sier hun.

Jensen beskriver saken som veldig alvorlig.

– Dette er en veldig alvorlig sak. Slik saker er alltid alvorlige og skal håndteres i tråd med våre strenge retningslinjer av vårt organisasjonsutvalg. Det har jeg forsikret meg om at de har gjort. Nå er saken også politianmeldt etter råd fra vårt organisasjonsutvalg, sier partilederen.

– Lei for at hun opplever det sånn

Kvinnen skal ha forsøkt å ta kontakt med Siv Jensen på valgnatta gjennom en skriftlig henvendelse.

Per Arne Olsen, som er leder av organisasjonsutvalget i Frp, sa til NRK i går at e-posten fra kvinnen aldri kom frem til Siv Jensen, fordi hun hadde svart på en såkalt masseutsendt mail som ikke kom fra Siv Jensens personlige e-postadresse. Kvinnen hørte ifølge Olsen derfor aldri noe tilbake fra partilederen.

Den manglende responsen har ifølge bistandsadvokaten gjort at kvinnen ikke har følt seg godt nok ivaretatt av partiet.

– Jeg er lei meg for at hun opplever det på den måten. Så vidt jeg har forstått, har hun svart på en masseutsendt e-post som partiet sendte i valgkampen til tusenvis av tillitsvalgte. Det svaret har derfor ikke kommet til meg. Men jeg er lei meg for at hun føler det på den måten, og jeg er opptatt av at hun blir tatt godt vare på, sier Siv Jensen i dag.

– Kan ikke gå inn i denne type saker

Hva ville du ha gjort dersom e-posten hadde kommet direkte til deg?

– Slike saker, som kan være alvorlige, skal håndteres av vårt organisasjonsutvalg. Det er de som har ansvaret for å følge opp partiets retningslinjer på en best mulig måte. Jeg tror alle forstår at jeg alene ikke kan gå inn i denne type saker, sier Jensen.

– Derfor er det også bra at den nå er politianmeldt, slik at man kan bringe klarhet i hva som faktisk har skjedd.

Tror ikke det vil påvirke regjeringssamtalene

Klokken 10 i dag møtes de fire borgerlige partiene til nye regjeringssamtaler, for å forsøke å finne grunnlag for en regjering.

Hva tenker du om at dette kommer midt i regjeringssonderingene?

Det tenker jeg ingenting om. Når slike saker oppstår, må de håndteres på skikkelig vis. Jeg tenker på at hun har fått den hjelpen hun bør få og registrerer at saken nå er politianmeldt. Da kan den også bli håndtert av dem som har mulighet og kompetanse til å gjøre det, sier Siv Jensen.

Hun tror ikke saken vil påvirke de videre sonderingene.

– Jeg tror ikke denne saken har noen påvirkning på det. Dette er en alvorlig sak som håndteres i tråd med våre strenge retningslinjer. Samtidig sitter Fremskrittspartiet i politiske samtaler med de andre borgerlige partiene med sikte på å skape en ny regjering i Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger