Hopp til innhold

Voldtektsanklagen i Frp: – Mennene avhøres i neste uke

De to mennene som er anklaget for voldtekt av en kvinne med tillitsverv i Frp, er innkalt til avhør tidlig i neste uke.

En kvinne med et tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt, og mener hun ikke har blitt ivaretatt av partiledelsen. Siv Jensen skal ikke være informert om anmeldelsen.

SE DAGSREVYEN: Frp-tillitsvalgt anmelder partifeller for voldtekt.

– Vi har vært i kontakt med de to mistenkte og har avtalt avhør tidlig i neste uke, sier Kari Janne Lid ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NRK.

Lid sier det er for tidlig å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, men bekrefter at politiet tar anmeldelsen svært alvorlig.

Det er foreløpig ikke aktuelt med noen pågripelser i saken ettersom partene allerede er innkalt til avhør og samarbeider med politiet.

Håper på snarlig avslutning

Kvinnen hevder hun ble voldtatt av de to mennene hjemme hos en av de to etter et partiarrangement i begynnelsen av august.

Begge de to mennene nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Etter at anmeldelsen ble kjent torsdag trakk de seg fra alle verv i partiet.

– Vi er glade for at politiet fant tid så tidlig, og håper det kan bidra til en snarlig avslutning av denne saken, sier forsvarer for den ene av mennene John Christian Elden til NRK.

Den andre av de to anmeldte vil ikke opplyse om han har en forsvarer, men viser til sin kommentar til NRK torsdag om at han stiller seg uforstående til anmeldelsen.

«Jeg stiller meg helt uforstående til anklagen, men ønsker å samarbeide 100 prosent med politiet så vi kan få saken ut av verden,» skrev han i e-posten til NRK torsdag.

Jensen: – Svært alvorlig

Kvinnen varslet partifellen og daværende stortingskandidat Aina Stenersen på e-post om den angivelige voldtekten 28. august i år.

Stenersen sendte henvendelsen videre til organisasjonskontoret som ble gjort kjent med saken 29. august. Det bekrefter også leder av organisasjonsutvalget Per Arne Olsen.

– Jeg kontakter selv vedkommende etter litt under en time. Vårt klare råd var nettopp å politianmelde, sa Olsen til NRK torsdag.

Olsen sier videre at han er glad for at kvinnen har anmeldt saken, og at partiet har tilbudt henne den hjelpen hun måtte trenge.

Partileder i Frp, Siv Jensen sier hun først fikk kjennskap til saken torsdag kveld. Hun beskriver saken som veldig alvorlig.

– Jeg kjenner veldig lite til sakens innhold, men jeg har vært veldig opptatt av at kvinnen har fått den nødvendige hjelpen hun trenger, og har fått de forsikringene fra vårt organisasjonsutvalg, sa Jensen til NRK før regjeringssonderingene på Stortinget fredag morgen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ