Hopp til innhold

– Dette er drømmen vi ikke har turt å ha

Foran 6000 elleville fans står Ylvis i kveld på scenen i hjembyen.

Åtte måneder etter lanseringen av «The Fox», og alle gjesteopptredener i kjølvannet av låten, er brødrene tilbake i byen mellom de syv fjell. Klokken 21.30 fredag gikk Bård og Vegard Ylvisåker på scenen Plenen på Bergenhus festning foran sine elleville fans.

Noen av dem har reist verden rundt for denne konserten:

Fans har reist fra Brasil og New-York for å oppleve Ylvis konserten på Koengen i dag.

– Dette er en drøm som vi ikke engang har turt å ha, fra vi var bitte små gutter, forteller Vegard Ylvisåker.

– Nå sitter konserten bra

Ylvis

Vegard Ylvisåker.

Foto: Roy Bjørge

For etter utallige opptreder på radio og TV, med eget TV-show og som gjester i andre sine show, er karrieren kommet til scenen for brødrene.

– Plutselig åpnet det seg muligheter for å sette opp en forestilling i Spektrum. Det gjorde vi, og da måtte vi bare tromme sammen det vi hadde som våpen. Det ble skikkelig kult. Det var riktignok første gangen. Nå har vi spilt litt sammen, og nå sitter det, forteller han om forberedelsene til konserten.

Konserten inneholder gamle Ylvis-låter. Et par helt nye. I tillegg til at det blir brødrenes helt egne måte å betrakte et sceneshow på.

Ylvis

Bård Ylvisåker.

Foto: Roy Bjørge

– Det er ikke sånn at vi går ut på scenen og er helt seriøse. Det er kult å ha gjort det før, og nå være i Bergen når vi vet det henger sammen. Da kan vi slappe litt mer av, mener Vegard.

Forventer mer lyd av bergenserne

Bortsett fra en konserten 28. februar i Oslo Spektrum, er kveldens konsert den første av åtte opptredener brødrene har planlagt i Norge dette året.

– Vi måtte jo øve oss litt i Oslo, og det gikk jo greit det. Men de lager ikke så mye lyd, østlendingene, sa Vegard Ylvisåker, da han gjestet NRK Hordalands radiosending dagen før konserten. Han venter seg et helt annet publikum i Bergen.

– Det er ikke plass til så mange på denne plenen som i Spektrum, men jeg tror det blir mer lyd, håper han på.

The Expensive Jacket tour:

  • 16. mai – Bergen
  • 21. juni – Tønsberg
  • 12. juli – Stavern
  • 17. juli – Molde
  • 19. juli – Nordfjordeid
  • 1. august – Bodø
  • 23. august – Drammen
  • 27. august – Stavanger