NRK Meny
Normal

Åpner Østfoldbanen som planlagt

Østre linje av Østfoldbanen åpner fredag klokken 12.00, som planlagt.

Det melder Jernbaneverket fredag formiddag.

Raset på Østre linje av Østfoldbanen gikk sent tirsdag kveld.

Massene var vanskeligere å få bort enn først antatt

Siden da har strekningen vært stengt. Onsdag sa Jernbaneverket at togene skulle begynne å gå som normalt torsdag ettermiddag, men åpningen ble utsatt.

Masseutglidningen har vist seg å være mer omfattende enn først antatt forklarer leder i Jernbaneverket, Kjell Erik Karlsen.

– Det er en utgliding av masser i fyllingen ved siden av sporet. I tillegg har det kommet masser fra andre områder og fylt opp. Så det var svært mye masse som måtte fjernes før vi kunne åpne igjen. Derfor tok dette så lang tid, sier Karlsen til NRK.no.

Omfattende jobb

– Massene tettet også en av stikkrenne og det ble vanskelig å få renset den, fortalte banesjef Per Herman Sørlie i Jernbaneverket torsdag kveld.

Også geologer har undersøkt området.

Det verste arbeidet skal fredag morgen være gjennomført, og innen klokken 12 garanterer altså Jernbaneverket at trafikken skal være igang igjen på Østfoldbanens Østre linje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK