NRK Meny
Normal

Åpner Østfoldbanen som planlagt

Østre linje av Østfoldbanen åpner fredag klokken 12.00, som planlagt.

Det melder Jernbaneverket fredag formiddag.

Raset på Østre linje av Østfoldbanen gikk sent tirsdag kveld.

Massene var vanskeligere å få bort enn først antatt

Siden da har strekningen vært stengt. Onsdag sa Jernbaneverket at togene skulle begynne å gå som normalt torsdag ettermiddag, men åpningen ble utsatt.

Masseutglidningen har vist seg å være mer omfattende enn først antatt forklarer leder i Jernbaneverket, Kjell Erik Karlsen.

– Det er en utgliding av masser i fyllingen ved siden av sporet. I tillegg har det kommet masser fra andre områder og fylt opp. Så det var svært mye masse som måtte fjernes før vi kunne åpne igjen. Derfor tok dette så lang tid, sier Karlsen til NRK.no.

Omfattende jobb

– Massene tettet også en av stikkrenne og det ble vanskelig å få renset den, fortalte banesjef Per Herman Sørlie i Jernbaneverket torsdag kveld.

Også geologer har undersøkt området.

Det verste arbeidet skal fredag morgen være gjennomført, og innen klokken 12 garanterer altså Jernbaneverket at trafikken skal være igang igjen på Østfoldbanens Østre linje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK