Hopp til innhold

Urovekkende Bieber-henvendelser

Konsertarrangør varslet politiet, Røde Kors og barnevernet om urovekkende e-poster fra unge jenter som truer med blant annet selvskading om de ikke får møte Justin Bieber.

Urovekkende Bieber-henvendelser

Unge jenter truer med blant annet selvskading, dersom de ikke får møte tenåringsidolet sitt Justin Bieber

Unge jenter bruker historier om selvskading, sykdom og selvmordstanker for å skaffe seg konsertbilletter eller et møte med Justin Bieber, skriver Aftenposten.

Det er i forbindelse med Justin Biebers tre konserter i Telenor Arena 16., 17. og 18. april at konsertarrangøren Atomic Soul har opprettet en egen e-postadresse for henvendelser om pop-idolet.

Spisevegring, selvmordsforsøk og selvskading

Så langt har det kommet inn nærmere 10.000 e-poster. Av disse er det et hundretall som skiller seg ut.

– Der stod det beskrevet mobbing, spisevegring, selvmordsforsøk og selvskading i en slik alvorlighetsgrad at vi fant ut at vi måtte kontakte Røde Kors. Der fikk vi et samarbeid med «Kors på halsen», sier Elisabeth Norheim i Atomic Soul til NRK.

De ansatte ved Atomic Soul opplever e-postene som problematiske.

– Det er mange av de som snakker om at de skal ta selvmord. Det må vi jo ta alvorlig, og vi ble selvfølgelig redde. Mange av oss er foreldre. Selv om man ikke kan forvente så mye av en konsertarrangør, er vi jo medmennesker, påpeker Norheim.

Ved flere anledninger tok hun selv direkte kontakt med ungdommene.

– I ganske mange andre tilfeller ringte jeg personlig til ungdommer, foreldre, barnevernet i flere kommuner og jeg har kontaktet politiet i flere tilfeller, sier Norheim.

– Sier alltid nei

Norheim håper ungdommene tenker seg om før de sender svært personlig informasjon til mennesker de ikke kjenner.

– At det er personer blant fansen hans som har det vanskelig, er ikke overraskende. Men det at terskelen tilsynelatende er så lav for å utlevere alle disse problemene til folk de ikke kjenner er jo litt skremmende. Ungdommen må lære seg at de ikke må utlevere hele privatlivet sitt, uansett hvor desperate de er og hvor vanskelig de har det.

Uansett hvor alvorlig henvendelsene virker, er svaret fra Atomic Soul alltid nei.

– Vi sier aldri ja til disse henvendelsene. Sier vi ja til noen, må vi si ja til alle. Man kan ikke måle smerte, det viktigste er at disse ungdommene får hjelp.