Normal

Ber fansen høre på politiet

Justin Biebers mange fans har satt Oslo på hodet det siste døgnet. Popfenomenet måtte evakuere fra hotellet, og ber nå fansen ta det med ro og høre på politiet.

Operataket Justin Bieber

Justin Biebers fans har satt politiet på prøve det siste døgnet.

Foto: Maria Lavik

Etter kaoset i Solo sentrum, måtte Justin Bieber til slutt nødt oppfordre fansen til å ta det med ro.

«NORWAY - please listen to the police. I dont want anyone getting hurt. I want everything to go to plan but your safety must come first...», skriver han på Twitter.

«...for the show to happen u must all listen to the police. we are all concerned for your safety and i want what is best for u. please listen»

Superstjernen skriver også at han vil spille nye og gamle låter under konserten som blir klokka 21.20 i kveld. Han gleder seg til å møte sine norske fans på Operaen i kveld.

«and tonight we will have some fun. love you and im excited to see you all. NORWAY...THANK YOU FOR HAVING ME! #BELIEVE»

Advarer mot å dra ned

Universal har tidligere i dag ikke villet si noe om konserten kom til å bli gjennomført, men har nå bekreftet at Bieber kommer til å spille seks låter i kveld.

Plateselskapet advarer imidlertid publikum mot å dra ned til konserten.

«Det blir en minikonsert på Operataket kl. 21:30 i kveld. Justin fremfører kun 6 låter, og det forventes å vare i ca. 30 minutter. Taket er allerede fylt til full kapasitet. For deres egen sikkerhet, IKKE reis til Operataket!»

15 000 fans skal være nede i Oslo sentrum, og alle håper å få et glimt av superstjernen.

Brannvesenet redder jente

Brannvesenet måtte redde en jente som hadde satt fast benet i rekkverket.

Foto: Erik Engen / NRK

Avlyste pressekonferanse

Justin Biebers fans har okkupert store deler av Oslo sentrum, og i dag måtte den planlagte pressekonferansen avlyses.

Bieber skulle egentlig ha møtt et mannsterkt, norsk pressekorps kl 15 i dag, men pressekonferansen ble droppet etter at politiet hadde vurdert situasjonen på nytt.

Politiet mente det var for mange fans i sentrum og på hotellet, til at pressekonferansen kunne bli gjennomført som planlagt.

Video Live fra Justin Bieber-oppstyret på Opera-taket

Live fra Justin Bieber-oppstyret på Opera-taket

Frustrerte tenåringsjenter

Bieberfansen har i hele dag okkupert området rundt Operaen. Politi og sikkerhetspersonell har hatt sin fulle hyre med å ha kontroll på ivrige tenåringsjenter. Mange tusen skal ha stått i kø for å slippe inn på Operataket, og dette førte til at politiet i ettermiddag måtte stenge inngangen.

Dermed vil eneste mulighet for å se konsert med Bieber på storskjerm, for de som ikke allerede er på plass på Operataket. Beskjeden falt ikke i god jord hos fansen, som begynte å rope «vi vil inn» til politiet.

– Vi har tatt forbehold om at det skulle bli kaos da han kom, sier David Pedersen i Universal til NRK.no.

Køen ved Operaen er enorm og NRKs reporter melder om frustrerte fans som vil inn, og stressede politimenn som prøver å ha kontroll på situasjonen i varmen.

Politiet har begynt å trenge inn blant folkemengden for å hente ut fans som har besvimt. I tillegg meldes det om at sperringer brytes, og at tenåringsjentene gjør slt for å komme seg inn på området.

– Politiet jager folk vekk utenfor området. Folk gråter, er slitne og tørste og mange velger nå å gå hjem frivillig, rapporterer NRKs reporter, Stine Traaholt.

Politiet opplyser i kveld at 5 000 er innenfor sperringene, mens 10 000 står utenfor.

Operataket Justin Bieber

Justin Biebers fans har satt politiet på prøve det siste døgnet.

Foto: Maria Lavik

Saken oppdateres

Kulturstrøm