– Vi blir bedre enn X-Gamesstjerna Silje Norendal

Det blomstrer bak Silje Norendal hjemme i Kongsberg. De unge lagvenninnene hennes hoppet i sofaen da Silje kjørte inn til gull i X-Games. Nå skal de bli minst like gode, alle sammen.

Silje Norendal fra Kongsberg vant i helga X games for tredje gang på rad. De unge som i dag var på snowboardtrening i hjembyen hennes har ett mål - det er å bli BEDRE enn verdensstjerna.
BTS SKJERM

Det mangler ikke på ambisjoner blant de unge snøbrettkjørerne i Kongsberg. Og klubben har bevist at de lykkes – gang på gang.

På sletta i bunnen av Kongsberg skisenter står seks jenter og kniser. Flere av jentene har Siljes signatur på hjelmen.

Silje er et stort forbilde. I jula tok hun tok seg tid til å kjøre en hel dag i bakken sammen med dem. Det er helt klart viktig for rekrutteringa.

Jentene føler at de kjenner henne. Og de følger henne på Instagram og andre sosiale medier. Og hun hilser på dem og prater med dem når de møtes, og det er jo kjempestas.

– Jeg satt hjemme i stua og fulgte med på tv-en, det var superspennende, jeg klarte ikke å sitte stille, sier Sofia Bjarheim.

Les også:

Hoppa i sofaen

Ivrig snowboardungdom sitter i bakken

Jentene sitter i bakken og venter på tur, Andrea Rue (13), Tina Steffensen (13), Ida Bratlie (10), Iselin Møller Svendsen (14), Julie Bratlie (14), Sofia Bjarheim (14).

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Også Andrea hadde maur i rumpa.

– Hvor god skal du bli?

– Bedre enn Silje i hvert fall!

– Bedre enn Silje?

– Ja, forsikrer hun. Og de andre jentene er ikke snauere de heller. Bare vent om noen år, kommer OL- og X-Games medaljene til å strømme inn til Kongsberg.

Solid miljø

Snøbrett hopp

Julie Bratlie gjør et pent svev på Big-Jumpen i Kongsberg skisenter, kanskje svever hun om et par noen år inn i verdenstoppen hun også.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Pappa og styremedlem i KIF Snowboard Pål Bratlie forteller at KIF snowboard består av et solid miljø, mange «kids» som er aktive, som ser opp til Stian Sivertzen og Silje Norendal som er i verdenseliten.

Les også:

OL-medalje i 1998

Stine Brun Kjeldaas deltok i OL i 1998 i Nagano og 2002 i Salt Lake City.

Hennes største meritt er sølvmedaljen i halfpipe under OL 1998 i Nagano.

Snowboardungdom på Kongsberg

Det er det sosiale miljøet i KIF Snowboard som er best mener jentene som har blitt en skikkelig sammensveiset gjeng.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Vi har holdt det gående i veldig mange år. Det har vært noen generasjonsskifter, men akkurat nå er det veldig god rekruttering til snowboard.

– Hvor gror det i bunnen, kommer det nye stjerner fra KIF-Snowboard?

– KIF snowboard har alltid hatt med noen i OL, vi ser for oss at det kommer nye stjerner, med mange gode talenter i de yngre klassene. Så vi har tro på at vi alltid skal holde noen i verdenstoppen.

– Hva er det som gjør at det gror i KIF Snowboard?

– Vi har stor nærhet til bakken, som ligger midt i byen og som gir lav terskel for å komme seg ut på brettet. Det at vi har hatt noen i verdenstoppen hele tida som forbilder gjør at vi rekrutterer små.