NRK Meny
Normal

Landslagssjefen hyller gull-Silje: – Hun har jobbet mye mentalt

ASPEN (NRK): Silje Norendal (21) innrømmer at selvtilliten har vært lav etter svake resultater i OL og i starten av årets sesong. Søndag kjørte hun sitt livs beste konkurranse.

Norendal med X Games-gull

TILBAKE PÅ TOPPEN: Silje Norendal har slitt med å prestere når det gjelder som mest. Søndag holdt hun nervene i sjakk og vant sitt tredje strake X Games-gull.

Foto: Nicolay A. Ramm / NRK

– Jeg har aldri sett Silje kjøre bedre enn hun gjorde i går, sier Thomas Harstad, landslagssjef for de norske snowboarderne, til NRK.

Silje Norendal er på alles lepper etter kanonkjøringen i X Games søndag kveld. Ikke bare vant hun – 21-åringen leverte tre perfekte «runs» der alle tre scoret mer enn 90 av 100 poeng.

I siste forsøk, og som siste jente igjen på toppen, satte hun forhåndsfavoritten Jamie Anderson fra USA i skyggen med dagens høyeste poengsum (93,66) og sikret gullet.

Det var Norendals tredje X Games-gull på rad.

Som siste kvinne ut i slopestyle-konkurransen leverte Norendal til de grader varene. Gjennom hele forsøket leverte hun plettfri kjøring, og i mål fikk hun tildelt 93,66 av dommerne. Det holdt til en soleklar seier. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

SISTE RUN: Her avgjør Silje Norendal slopestyle-finalen i X Games.

Svak sesongstart

At Kongsberg-jenta skulle vinne på nytt, var imidlertid ingen selvfølge. Etter suksessen i 2013 og i starten av 2014 har resultatene uteblitt for snowboardyndlingen.

Under OL-finalen i Sotsji endte hun nest sist, og i Dew Tour-konkurransen like før jul klarte hun ikke å kvalifisere seg til finalen en gang.

Norendal har lenge vært åpen om at hun sliter med nervøsitet og forventningspress, noe hun også fortalte om etter gårsdagens seier:

– Jeg har tenkt tanken at kanskje jeg bare er et «one hit wonder», som bare vinner her i Aspen. Jeg har tvilt litt på egne snowboardferdigheter den siste tiden, innrømmet hun.

Har jobbet hardt mot X Games

Landslagssjef Harstad forteller at Norendal har jobbet hardt med seg selv for å få tilbake troen på egne ferdigheter.

– Silje har jobbet mye mentalt, og kjørt masse snowboard i tiden før X Games. Sammen med treneren sin, Sondre Hylland, har hun trent og trent og hatt alt fokus på å prestere her i X Games. Det er ikke tilfeldig at hun lykkes akkurat her, sier Harstad, og legger til:

– At hun klarer å heve nivået sitt i en X Games-finale, sier noe om hvor sterk hun er i hodet. Det er en evne veldig få har, sier han.

Norendal får ikke hvilt på laurbærene særlig lenge. Allerede torsdag står hun på startstreken i European Open i sveitsiske Laax.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd