Landslagssjefen hyller gull-Silje: – Hun har jobbet mye mentalt

ASPEN (NRK): Silje Norendal (21) innrømmer at selvtilliten har vært lav etter svake resultater i OL og i starten av årets sesong. Søndag kjørte hun sitt livs beste konkurranse.

Norendal med X Games-gull

TILBAKE PÅ TOPPEN: Silje Norendal har slitt med å prestere når det gjelder som mest. Søndag holdt hun nervene i sjakk og vant sitt tredje strake X Games-gull.

Foto: Nicolay A. Ramm / NRK

– Jeg har aldri sett Silje kjøre bedre enn hun gjorde i går, sier Thomas Harstad, landslagssjef for de norske snowboarderne, til NRK.

Silje Norendal er på alles lepper etter kanonkjøringen i X Games søndag kveld. Ikke bare vant hun – 21-åringen leverte tre perfekte «runs» der alle tre scoret mer enn 90 av 100 poeng.

I siste forsøk, og som siste jente igjen på toppen, satte hun forhåndsfavoritten Jamie Anderson fra USA i skyggen med dagens høyeste poengsum (93,66) og sikret gullet.

Det var Norendals tredje X Games-gull på rad.

Som siste kvinne ut i slopestyle-konkurransen leverte Norendal til de grader varene. Gjennom hele forsøket leverte hun plettfri kjøring, og i mål fikk hun tildelt 93,66 av dommerne. Det holdt til en soleklar seier. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

SISTE RUN: Her avgjør Silje Norendal slopestyle-finalen i X Games.

Svak sesongstart

At Kongsberg-jenta skulle vinne på nytt, var imidlertid ingen selvfølge. Etter suksessen i 2013 og i starten av 2014 har resultatene uteblitt for snowboardyndlingen.

Under OL-finalen i Sotsji endte hun nest sist, og i Dew Tour-konkurransen like før jul klarte hun ikke å kvalifisere seg til finalen en gang.

Norendal har lenge vært åpen om at hun sliter med nervøsitet og forventningspress, noe hun også fortalte om etter gårsdagens seier:

– Jeg har tenkt tanken at kanskje jeg bare er et «one hit wonder», som bare vinner her i Aspen. Jeg har tvilt litt på egne snowboardferdigheter den siste tiden, innrømmet hun.

Har jobbet hardt mot X Games

Landslagssjef Harstad forteller at Norendal har jobbet hardt med seg selv for å få tilbake troen på egne ferdigheter.

– Silje har jobbet mye mentalt, og kjørt masse snowboard i tiden før X Games. Sammen med treneren sin, Sondre Hylland, har hun trent og trent og hatt alt fokus på å prestere her i X Games. Det er ikke tilfeldig at hun lykkes akkurat her, sier Harstad, og legger til:

– At hun klarer å heve nivået sitt i en X Games-finale, sier noe om hvor sterk hun er i hodet. Det er en evne veldig få har, sier han.

Norendal får ikke hvilt på laurbærene særlig lenge. Allerede torsdag står hun på startstreken i European Open i sveitsiske Laax.

Siste nytt

 • Sevilla blir Solskjær-motstander

  Lucas Ocampos ble matchvinner tre minutter før full tid da han headet inn kampens eneste mål i kvartfinalen i Europaligaen mot Wolverhampton.

  Dermed møter de Manchester United i semifinalen i turneringen.

  Wolves bommet på straffe i første omgang, i en jevn og spennende kamp.

  I den andre semifinalen møtes Inter og Sjaktar Donetsk, etter at den ukrainske klubben knuste Basel 4-1 i kveldens andre kvartfinale.

  jobp1j9vBpU
  Foto: Friedemann Vogel / Friedemann Vogel
 • Sjelden trepoenger for LSK

  Lillestrøm hadde ikke vunnet på fem strake kamper, men da de tok turen til Ekeberg for å møte KFUM Oslo løsnet det.

  Scoringer av Hans Daniel Gustafsson og Simen Rafn sørget for en etterlengtet seier til kanarifuglene som til slutt vant 2-1. Alagie Sanyang scoret hjemmelagets mål.

  1. divisjon fotball 2020: KFUM Oslo - Lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Højbjerg til Tottenham

  Den danske landslagsspilleren Pierre-Emile Højbjerg er klar for Tottenham. Han hentes fra Southampton og har signert en femårskontrakt.

  – Vi er henrykt over å kunne offentliggjøre at vi har signert Pierre-Emile Højbjerg, meldte Tottenham og avslørte at han får drakt nummer 5.

  Det var opprinnelig et betydelig gap mellom Tottenhams bud og Southamptons krav, men klubbene ble enige til sist. Kyle Walker-Peters går motsatt vei. Han har vært utleid til sørkystklubben, men har nå signert en femårsavtale.

  Pierre-Emile Højbjerg
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal