NRK Meny
Normal

Landslagssjefen hyller gull-Silje: – Hun har jobbet mye mentalt

ASPEN (NRK): Silje Norendal (21) innrømmer at selvtilliten har vært lav etter svake resultater i OL og i starten av årets sesong. Søndag kjørte hun sitt livs beste konkurranse.

Norendal med X Games-gull

TILBAKE PÅ TOPPEN: Silje Norendal har slitt med å prestere når det gjelder som mest. Søndag holdt hun nervene i sjakk og vant sitt tredje strake X Games-gull.

Foto: Nicolay A. Ramm / NRK

– Jeg har aldri sett Silje kjøre bedre enn hun gjorde i går, sier Thomas Harstad, landslagssjef for de norske snowboarderne, til NRK.

Silje Norendal er på alles lepper etter kanonkjøringen i X Games søndag kveld. Ikke bare vant hun – 21-åringen leverte tre perfekte «runs» der alle tre scoret mer enn 90 av 100 poeng.

I siste forsøk, og som siste jente igjen på toppen, satte hun forhåndsfavoritten Jamie Anderson fra USA i skyggen med dagens høyeste poengsum (93,66) og sikret gullet.

Det var Norendals tredje X Games-gull på rad.

Som siste kvinne ut i slopestyle-konkurransen leverte Norendal til de grader varene. Gjennom hele forsøket leverte hun plettfri kjøring, og i mål fikk hun tildelt 93,66 av dommerne. Det holdt til en soleklar seier. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

SISTE RUN: Her avgjør Silje Norendal slopestyle-finalen i X Games.

Svak sesongstart

At Kongsberg-jenta skulle vinne på nytt, var imidlertid ingen selvfølge. Etter suksessen i 2013 og i starten av 2014 har resultatene uteblitt for snowboardyndlingen.

Under OL-finalen i Sotsji endte hun nest sist, og i Dew Tour-konkurransen like før jul klarte hun ikke å kvalifisere seg til finalen en gang.

Norendal har lenge vært åpen om at hun sliter med nervøsitet og forventningspress, noe hun også fortalte om etter gårsdagens seier:

– Jeg har tenkt tanken at kanskje jeg bare er et «one hit wonder», som bare vinner her i Aspen. Jeg har tvilt litt på egne snowboardferdigheter den siste tiden, innrømmet hun.

Har jobbet hardt mot X Games

Landslagssjef Harstad forteller at Norendal har jobbet hardt med seg selv for å få tilbake troen på egne ferdigheter.

– Silje har jobbet mye mentalt, og kjørt masse snowboard i tiden før X Games. Sammen med treneren sin, Sondre Hylland, har hun trent og trent og hatt alt fokus på å prestere her i X Games. Det er ikke tilfeldig at hun lykkes akkurat her, sier Harstad, og legger til:

– At hun klarer å heve nivået sitt i en X Games-finale, sier noe om hvor sterk hun er i hodet. Det er en evne veldig få har, sier han.

Norendal får ikke hvilt på laurbærene særlig lenge. Allerede torsdag står hun på startstreken i European Open i sveitsiske Laax.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal