NRK Meny
Normal

– Jeg er veldig stolt av meg selv

APSEN (NRK): Som siste kvinne ut i slopestyle-finalen i X Games leverte Silje Norendal (21) et plettfritt forsøk og tok gull for andre året på rad i konkurransen.

Som siste kvinne ut i slopestyle-konkurransen leverte Norendal til de grader varene. Gjennom hele forsøket leverte hun plettfri kjøring, og i mål fikk hun tildelt 93,66 av dommerne. Det holdt til en soleklar seier. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Silje Norendal lå på andreplass da hun satte utenfor som siste kvinne i konkurransen. Hun måtte levere for å ta gullet.

Og det gjorde hun til gangs.

Jamie Anderson fra USA ledet konkurranse med 91.33, men den poengsummen skulle Norendal knuse. I mål kunne hun juble for 93.66.

Silje Norendal tok gull

GULL: Silje Norendal knuste alle og forsvarte X Games-gullet i slopestyle.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg er veldig stolt over meg selv for at jeg klarte å lande tre omganger. Til vanlig er jeg fornøyd om jeg bare står på ett av de, sier Norendal.

– Rart at jeg står på beina

Med seieren forsvarte hun altså gullet fra fjorårets X Games, og det selv om hun tidligere i uken var usikker på sine gullsjanser fordi løypa hadde blitt kuttet med ett stort hopp, fra fire til tre. Men søndag beviste Norendal at det ikke var noen hindring i gulljakten.

Det er helt fantastisk. Det var ganske mye nerver. Det var deilig å være ferdig med det første forsøket, men jeg var like nervøs på det andre, og i hvert fall på det tredje. Jeg synes det er rart at jeg står på beina, sier Norendal.

Før slopestyle-finalen har hun vært litt tvil på egne ferdigheter, selv om hun har vært bedre i år enn tidligere.

Det er kjempestort. Jeg hadde tenkt litt på at jeg kanskje var en one hit wonder i Aspen. Jeg begynte å tvile litt på mine egne snøbrett-ferdigheter, men jeg har vært mye bedre i år enn i fjor, så jeg måtte bare fokusere på at jeg er bedre enn tidligere, sier hun etter seieren.

Skal nyte det mer

Norendal vant slopestyle-konkurransen også i fjor, men da klarte hun ikke å nyte seieren på grunn av OL-kjøret som kom rett i etterkant.

I fjor måtte jeg rett over til OL etter seieren, men i år har jeg muligheten til å nyte dette enda lengre. Både mamma og broren min er her også, sier gullvinneren.

Kjersti Østgaard Buaas stilte også i finalen. Trønderen kom til slutt på en solid femteplass med 80 poeng.

Silje Norendal sikret seg gullmedaljen i slopestylefinalen for kvinner i X games. Hør intervjuet med henne her. Reporter: Kristine Norvik Skeide.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal