NRK Meny
Normal

– Jeg er veldig stolt av meg selv

APSEN (NRK): Som siste kvinne ut i slopestyle-finalen i X Games leverte Silje Norendal (21) et plettfritt forsøk og tok gull for andre året på rad i konkurransen.

Som siste kvinne ut i slopestyle-konkurransen leverte Norendal til de grader varene. Gjennom hele forsøket leverte hun plettfri kjøring, og i mål fikk hun tildelt 93,66 av dommerne. Det holdt til en soleklar seier. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Silje Norendal lå på andreplass da hun satte utenfor som siste kvinne i konkurransen. Hun måtte levere for å ta gullet.

Og det gjorde hun til gangs.

Jamie Anderson fra USA ledet konkurranse med 91.33, men den poengsummen skulle Norendal knuse. I mål kunne hun juble for 93.66.

Silje Norendal tok gull

GULL: Silje Norendal knuste alle og forsvarte X Games-gullet i slopestyle.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg er veldig stolt over meg selv for at jeg klarte å lande tre omganger. Til vanlig er jeg fornøyd om jeg bare står på ett av de, sier Norendal.

– Rart at jeg står på beina

Med seieren forsvarte hun altså gullet fra fjorårets X Games, og det selv om hun tidligere i uken var usikker på sine gullsjanser fordi løypa hadde blitt kuttet med ett stort hopp, fra fire til tre. Men søndag beviste Norendal at det ikke var noen hindring i gulljakten.

Det er helt fantastisk. Det var ganske mye nerver. Det var deilig å være ferdig med det første forsøket, men jeg var like nervøs på det andre, og i hvert fall på det tredje. Jeg synes det er rart at jeg står på beina, sier Norendal.

Før slopestyle-finalen har hun vært litt tvil på egne ferdigheter, selv om hun har vært bedre i år enn tidligere.

Det er kjempestort. Jeg hadde tenkt litt på at jeg kanskje var en one hit wonder i Aspen. Jeg begynte å tvile litt på mine egne snøbrett-ferdigheter, men jeg har vært mye bedre i år enn i fjor, så jeg måtte bare fokusere på at jeg er bedre enn tidligere, sier hun etter seieren.

Skal nyte det mer

Norendal vant slopestyle-konkurransen også i fjor, men da klarte hun ikke å nyte seieren på grunn av OL-kjøret som kom rett i etterkant.

I fjor måtte jeg rett over til OL etter seieren, men i år har jeg muligheten til å nyte dette enda lengre. Både mamma og broren min er her også, sier gullvinneren.

Kjersti Østgaard Buaas stilte også i finalen. Trønderen kom til slutt på en solid femteplass med 80 poeng.

Silje Norendal sikret seg gullmedaljen i slopestylefinalen for kvinner i X games. Hør intervjuet med henne her. Reporter: Kristine Norvik Skeide.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang