Endrer ikke sikkerheten ved utstilling

Det blir ingen endringer i sikkerhetsopplegget rundt karikaturutstillingen som vises i Drammens Teater i morgen, etter at Mulla Krekar sa at alle som tegner profeten Muhammed, bør dø. Det sier daglig leder Jan Beckmann.

Drammens Teater

Politiet sier det vil bli mange politifolk å se rundt Drammens Teater når utstillingen åpnes fredag.

Foto: Maria Kommandantvold. / NRK

Utstillingen kom i medienes søkelys igjen onsdag etter uttalelsene til Mulla Krekar. Utstillingen som er åpen i seks timer fredag, har utløst det største sikkerhetsopplegget i Drammens historie. Væpnet politi kommer til å være til stede under hele utstillingen.

Sikkerheten i høysetet

Jan Beckmann er daglig leder for Drammens Teater og Union Scene.

Jan Beckmann er daglig leder for Drammens Teater og Union Scene.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi har et godt samarbeid med arrangøren Universal Tolerance og politiet om hva vi til enhver tid skal foreta oss. For oss er sikkerheten for de ansatte og publikum det viktigste. Men jeg angrer ikke på at vi takket ja til å huse denne utstillingen, sier Beckmann.

Han forteller at han reagerte med avsky da han hørte Mulla Krekar si at alle som tegner profeten Muhammed tråkker på muslimenes verdighet, prinsipper og tro og fortjener derfor å dø. Mange har terrorattentatene i Paris og København friskt i minne.

– Jeg reagerer vel som alle andre; med avsky, sier Beckmann.

Mer oppmerksomhet enn tenkt

Beckmann legger ikke skjul på at oppmerksomheten rundt denne utstillingen ble annerledes enn han hadde tenkt etter terrorattentatet mot Charlie Hebdo i Paris og attentatene i København for et par uker siden.

Men Beckmann mener at teatret og Union Scene er viktige møtesteder. Teatret skal presentere et mangfold av forskjellige uttrykk.

Utstilling uten Muhammed

Denne utstillingen skal ikke vise tegninger av profeten Muhammed.

– Hadde du stilt deg annerledes til å huse utstillingen hvis den skulle vise Muhammed-karikaturer?

– Ja, det er jo to forskjellige ting. Ut fra det programmet og de tegningen jeg har sett, skulle ikke dette støte noen så voldsomt. Jeg angrer ikke på at vi takket ja til å huse utstillingen.

Utstillingen er bare åpen fredag. Beckmann forteller at han tror det kommer et bredt lag av folket.