Hopp til innhold

Ny SoMe-rådgiver i NRK

Laurie MacGregor er ansatt som ny rådgiver for sosiale medier i NRK etter Ingeborg Volan som sluttet ved årsskiftet.

Laurie MacGregor

Laurie MacGregor har erfaring både som journalist og som digital rådgiver. Fra mai er hun NRKs nye rådgiver for sosiale medier.

Foto: CF Wesenberg

MacGregor er 36 år gammel, født og oppvokst i Storbritannia, og har bodd i Norge siden 2004. Av utdanning har hun blant annet en master i tysk og fransk fra Skottland, samt master-studiet i digital kommunikasjonsledelse fra BI.

Hun begynte karrièren sin som utenriksjournalist i Berlin hvor hun jobbet blant annet for The Guardian og BBC News. I Norge har hun i hovedsak jobbet som kommunikasjonsrådgiver.

- Spennende digitale utfordringer

Hun har fartstid fra Kirkens Nødhjelp, hvor hun hadde ansvar for organisasjonens digitale kommunikasjon, og Framtiden i våre hender. Det siste året har hun vært digital rådgiver for Miljøpartiet De Grønne, hvor hun ledet partiet til en digital og sosiale medier-seier under valgkampen 2015.

- Dette er kjempestas! Jeg er svært glad for tilliten og gleder meg til å begynne som strategisk rådgiver i NRK. Noen av mediebransjens mest spennende digitale utfordringer ligger foran oss, og vi blir nødt til å finne løsningene sammen. Og det skal vi klare: NRK har noen av Norges skarpeste og mest kreative hoder, og jeg er heldig som får lov til å være med på dette laget, sier Laurie MacGregor.

Mange høyt kvalifiserte søkere

Nettsjef Frank Gander, som blir MacGregor nærmeste leder, har ledet en krevende ansettelsesprosess.

- Krevende, ja, men også morsom og interessant med så mange høyt kvalifiserte blant de 69 søkerne, både interne og eksterne. Kunnskapsnivået om strategisk bruk av sosiale medier har steget betraktelig både i og utenfor NRK de siste årene, så det var ikke der søkerne skilte seg fra hverandre. Vi trenger imidlertid også et digitalt hode med mediehusforståelse og sterke strategiske evner som kan tenke bredere på både tredjepartsutfordring og NRKs framtid på store og små skjermer, enn bare det som handler om sosiale medier. Det har vi funnet hos Laurie MacGregor. Jeg gleder meg til å inkludere henne i ledergruppen min og jobbe tett sammen med henne, sier Gander.

Rådgiveren skal bruke mye tid på å implementere den nye strategien for sosiale medier, jobbe med ulike strategiske prosjekter og også representere NRK i dialoger med medie- og teknologibransjen, både i Norge og internasjonalt.

MacGregor vil tiltre stillingen i løpet av mai måned.