Hordfast-bru over Bjørnafjorden (illustrasjon)
Foto: Statens Vegvesen

Utbygging av E39

Oppsummert

Ferdig utbygget skal E39 være en ferjefri vei fra Kristiansand langs Vestlandskysten til Trøndelag. Dette er Norges dyreste vegprosjekt noensinne og innebærer kryssing av mange og brede fjorder med bruer og tunneller.

 • 300 på omvisning på ny E39

  Rundt 300 personer deltok i dag på omvisning på ny E39 fra Kristiansand til Mandal i regi av Nye veier, skriver Lindesnes. De ble vist veianlegget fra buss. Veistrekningen vest for Trysfjorden skal etter planen åpne før jul. Resten av strekningen skal åpne høsten 2022.

 • Beregnet veipris på feil grunnlag

  Gigantveiprosjektet Hordfast som innebærer en ferjefri E39 mellom Stord og Os, kan bli dyrere enn beregnet. Prisanslaget bygger på en tre meter smalere vei enn det Statens vegvesen planlegger å bygge.

 • Startet E39-bygging i Lyngdal

  Onsdag startet byggingen av ny E39 mellom Herdal i Lyngdal og Røyskår ved Kvinesheia. Kontrakten har en verdi på 2,9 milliarder kroner. Administrerende direktør i det statlige veiselskapet Nye Veier, Anette Aanesland, sier strekningen utgjør en viktig del av nye E39.

 • Nye planer for E39

  Utbyggingen av ny E39 mellom Mandal og Lyngdal kan starte i 2023. Det er målet til Nye Veier, som nå har sendt planene til behandling i Lindesnes kommune. Strekningen er 26 kilometer lang, og består blant annet av en 550 meter lang bro over elva Audna.

  Brua over Audna i Lindesnes kommune blir den største konstruksjonen med en lengde over 550 meter og seilingshøyde på mer enn 100 meter
  Illustrasjon: Nye Veier
 • Tidlig åpning av deler av E39

  Allerede om en måned skal deler av E39-anlegget som bygges mellom Mandal og Kristiansand tas i bruk, skriver Fædrelandsvennen. Grunnen til den tidlige åpningen er fordi det skal sprenges vekk fjell over dagens fylkesvei.

Protestantene vil la Vågsbygdskauen leve og utrykte det i taktfaste rop i dag da prosjektstart ble markert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no