NRK Meny

Utbygging av E39

 • Fem tilbydere kvalifisert

  Fem tilbydere skal konkurrere om bygging av ny E39 fra Kristiansand til Mandal. Nye Veier avlyste i fjor samme konkurranse. Da stod kun to tilbydere igjen etter prekvalifiseringen, noe selskapet mente ikke ga tilstrekkelig konkurranse om oppdraget.

  Ny E39 Kristiansand - Lyngdal
  Foto: Statens vegvesen
 • Mener indre strøk blir taperne

  Flere ordførere og andre interesserte hadde møtt opp på Digernes for å høre Statens vegvesens anbefaling av ny E39-trasé mellom Digernes og Vik. Vegvesenet vil legge traseen sør for Skodje, noe Ørskog-ordfører Knut Harstad (H) mener gjør de indre strøkene til taperne. – All trafikk som kommer inn til Stranda fra sør får en vesentlig ulempe i dette her. Det blir en vesentlig omvei for å komme seg til østlandet og jeg føler at E136 er sterkt nedprioritert, sier Harstad.

  Statens vegvesen E39 pressemøte
  Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK
 • La frem trasé-forslag Digernes-Vik

  Statens vegvesen la i dag frem sin anbefaling for E39 Digernes-Vik. De anbefaler at traséen skal utvikles etter konseptet «K3.1A med H8- standard (110 km/t)». Det vil si veg i dagen mellom Digernes og Dragsundet om Valle, veg i dagen forbi Fylling, lang tunnel forbi Svartløkvatnet og veg i dagen om Tomrefjorden til Vik. Fullt utbygd gir konseptet innsparing i reisetid på strekninga på 25 minutt, og har en kostnad på rundt 7,9 mrd. kroner. Det blir anbefalt at strekningen skal bygges stegvis. Utredningen er oversendt Samferdselsdepartementet i dag, med høringsfrist den 28. februar 2018.

  Trasé-forslag Vik-Digernes
  Foto: Statens vegvesen
 • Folkemøte

  Innbyggere i Lyngdal har torsdag mulighet til å få svar på spørsmål om den nye europaveien som skal bygges. Det er Nye Veier som arrangerer folkemøte om E39-prosjektet fra Kristiansand til Sandnes.

  Ny bro på E39
  Foto: Illustrasjon / Nye Veier
Ny trase` åpnet på motorveien før Miljøkulverten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no