Hordfast-bru over Bjørnafjorden (illustrasjon)
Foto: Statens Vegvesen

Utbygging av E39

Oppsummert

Ferdig utbygget skal E39 være en ferjefri vei fra Kristiansand langs Vestlandskysten til Trøndelag. Dette er Norges dyreste vegprosjekt noensinne og innebærer kryssing av mange og brede fjorder med bruer og tunneller.

  • Avgjørelse denne uken om E39

    Det vil trolig komme en avklaring denne uken på hvor den nye E39 skal gå gjennom Dalane. Det sier ordfører i Eigersund, Odd Stangeland, til NRK. Han ser fram til å endelig få en avklaring, etter år med uenighet om trasévalget.

  • Stortinget vil bygge Hordfast

    Et flertall på Stortinget vil gå i gang med å bygge fergefri E39 mellom Bergen og Stavanger, til tross for at fylkespolitikerne ønsker andre prioriteringer. Både Høyre, Frp, KrF og Venstre står på at de vil bygge i løpet av kort tid.

  • Lyngdal sa ja til fire felt

    Lyngdal kommune ga i dag sin enstemmige tilslutning til Nye Veiers planer om å bygge ny, trafikksikker E39 fra Mandalselva til Herdal i Lyngdal. Nå skal Lindesnes kommune ta stilling til den nye veiplanen.

Protestantene vil la Vågsbygdskauen leve og utrykte det i taktfaste rop i dag da prosjektstart ble markert.
Motstanderne av den nye firefelts motorveien mellom Kristiansand og Mandal gir seg ikke. I dag demonstrerer de når første spadetak på nye E39 tas. Halvor Fjermeros i Rødt har kjempet mot at deler av traseen legges gjennom Vågsbygdskauen og vil i dag demonstrere mot veibyggingen, sammen med en rekke andre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no