Ny E39 Lyngdal vest - Sandnes
Foto: Statens vegvesen

Utbygging av E39

 • Raskere utbygging av E39

  Riksantikvaren og Nye Veier starter et prøveprosjekt som kan gi raskere utbygging av E39 mellom Lyngdal og Ålgård, melder Lister24. Det åpnes for arkeologiske undersøkelser basert på en vedtatt kommunedelplan. I dag må reguleringsplanen først vedtas.

 • Framskynder E39

  Nye Veier jobber med å framskynde byggestart for flere strekninger på den nye E39 mellom Ålgård og Kristiansand. I første omgang gjelder dette to strekninger rundt Lyngdal, der Nye Veier håper på byggestart rundt årsskiftet 2020/2021.

 • Framskynder ny E39 i Vest-Agder

  Deler av nye E39 vest for Kristiansand kan komme i gang allerede neste år eller i 2021. Det gjelder strekningen gjennom Lyngdal, opplyser selskapet Nye Veier. Målet er byggestart for strekningen Herdal–Røyskår før årsskiftet 2020/2021.

 • Droppar Hordfast-bompengar

  Hordfast AS og Øyvind Halleraker droppar framlegget om førehandsbompengar for å få bygd Hordfast-sambandet. Årsaka er at samferdsledepartementet no skriv at det ikkje er behov for slike bompengar, dersom Statens vegvesen får dei planleggingsmidlane som statsbudsjett legg opp til.

 • Satte grabben i jorda

  Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) gav i dag klarsignal til å sette i gang det første gravearbeidet for nye E39 mellom Kristiansand og Sandnes. Gravingen på det som blir Norges dyreste veistrekning startet på Mjåvann i Kristiansand.

  Jon Georg Dale
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
Protestantene vil la Vågsbygdskauen leve og utrykte det i taktfaste rop i dag da prosjektstart ble markert.
Motstanderne av den nye firefelts motorveien mellom Kristiansand og Mandal gir seg ikke. I dag demonstrerer de når første spadetak på nye E39 tas. Halvor Fjermeros i Rødt har kjempet mot at deler av traseen legges gjennom Vågsbygdskauen og vil i dag demonstrere mot veibyggingen, sammen med en rekke andre.
Ny trase` åpnet på motorveien før Miljøkulverten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no