NRK Meny

Utbygging av E39

 • Mener indre strøk blir taperne

  Flere ordførere og andre interesserte hadde møtt opp på Digernes for å høre Statens vegvesens anbefaling av ny E39-trasé mellom Digernes og Vik. Vegvesenet vil legge traseen sør for Skodje, noe Ørskog-ordfører Knut Harstad (H) mener gjør de indre strøkene til taperne. – All trafikk som kommer inn til Stranda fra sør får en vesentlig ulempe i dette her. Det blir en vesentlig omvei for å komme seg til østlandet og jeg føler at E136 er sterkt nedprioritert, sier Harstad.

  Statens vegvesen E39 pressemøte
  Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK
 • La frem trasé-forslag Digernes-Vik

  Statens vegvesen la i dag frem sin anbefaling for E39 Digernes-Vik. De anbefaler at traséen skal utvikles etter konseptet «K3.1A med H8- standard (110 km/t)». Det vil si veg i dagen mellom Digernes og Dragsundet om Valle, veg i dagen forbi Fylling, lang tunnel forbi Svartløkvatnet og veg i dagen om Tomrefjorden til Vik. Fullt utbygd gir konseptet innsparing i reisetid på strekninga på 25 minutt, og har en kostnad på rundt 7,9 mrd. kroner. Det blir anbefalt at strekningen skal bygges stegvis. Utredningen er oversendt Samferdselsdepartementet i dag, med høringsfrist den 28. februar 2018.

  Trasé-forslag Vik-Digernes
  Foto: Statens vegvesen
 • Folkemøte

  Innbyggere i Lyngdal har torsdag mulighet til å få svar på spørsmål om den nye europaveien som skal bygges. Det er Nye Veier som arrangerer folkemøte om E39-prosjektet fra Kristiansand til Sandnes.

  Ny bro på E39
  Foto: Illustrasjon / Nye Veier
 • Stenger E39 Motorveien

  Fra fredag 27. oktober klokken 18 til mandag 30. oktober klokken 06.00 blir sørgående felt på motorveien fra Kannik til Schancheholen stengt. Bilistene må kjøre via Tjensvollkrysset. Vegvesenet skal legge om kjørefeltet til det permanente kjøremønsteret.

  Schanckeholen
  Foto: Øyvind Ellingsen / Statens vegvesen
Ny trase` åpnet på motorveien før Miljøkulverten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no