Ny E39 Lyngdal vest - Sandnes
Foto: Statens vegvesen

Utbygging av E39

 • Utsetter svar om bompenger

  Eigersund kommune utsetter å si ja eller nei til bompenger på nye E39 mellom Ålgård og Lyngdal. Formannskapet vil vente til kommunedelplanen for veien er vedtatt. Nye Veier ønsket en avklaring nå, da bompenger står for en tredel av finansieringen.

 • Kan tape millioner på forsinkelse

  Byggingen av ny firefelts motorvei mellom Lyngdal og Ålgård kan bli forsinket. Flere kommuner er uenige om valg av trase og bompenge-finansiering. En bedrift frykter milliontap om veiutbyggigen blir utsatt.

 • Strid rundt tilførselsvei

  En underskriftskampanje krever omkamp rundt tilførselsveien fra Mandal til nye E 39, skriver Fædrelandsvennen. Initiativtaker til underskriftskampanjen, Peder Nilsen, ønsker ikke trafikk og veistøv i nærheten av Ime skole hvor det er planlagt en rundkjøring.

  Nye Veier-arbeider
  Foto: Nye Veier
Protestantene vil la Vågsbygdskauen leve og utrykte det i taktfaste rop i dag da prosjektstart ble markert.
Motstanderne av den nye firefelts motorveien mellom Kristiansand og Mandal gir seg ikke. I dag demonstrerer de når første spadetak på nye E39 tas. Halvor Fjermeros i Rødt har kjempet mot at deler av traseen legges gjennom Vågsbygdskauen og vil i dag demonstrere mot veibyggingen, sammen med en rekke andre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no