Hopp til innhold
Rådhuset i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politikk i Kristiansand

 • Mener Sørlandsnyhetene bør fjernes

  Facebooksida Sørlandsnyhetene er relansert. Høyres ordførerkandidat i Kristiansand, Mattias Bernander, frykter at nettsiden kan gjøre det vanskelig å rekruttere nye politikere. Ordførerkandidaten ønsker siden fjernet.

  – Den forrige valgkampen var så stygg, nettopp på grunn av denne facebooksiden, at det har vært vanskelig å få kandidater. Jeg tenker spesielt på de unge listekandidatene. De skal slippe å bli utsatt for det mange av oss ble utsatt for forrige gang, sier Bernander.

  På kritikken sier Nils Nilsen, en av grunnleggerne av nettsiden, at det foreløpig ikke er noen grunn til å kritisere siden, og at man ikke har noe å frykte.

  – Jeg registrerer jo at det skaper frykt, og jeg synes det minner mer om frykt for demokrati og frykt for ytringsfrihet, sier Nilsen.

  Tobias Bernander Kristiansand Høyre
  Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK
 • Vedtok ti nye bomstasjoner i Kristiansand

  Stortinget har vedtatt å etablere ti nye bomstasjoner i Kristiansand i forbindelse med byvekstavtalen, som er en kraftig satsing på kollektivtransporten i regionen.

  Vedtaket ble gjort tirsdag ettermiddag med 77 mot 16 stemmer.

  Maksprisen for personbiler ved bomstasjonene skal være 32 kroner. Den nye bompengeperioden blir på 15 år.

  Bomring i Kristiansand
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK
 • 10 nye bomstasjoner til Kristiansand

  Det kommer ti nye bomstasjoner i Kristiansand, med økte priser. Transport- og kommunikasjonskomiteen har i ettermiddag sagt ja til en ny samferdselspakke for Kristiansandsregionen. Nye bommer kan komme i første halvdel av neste år.

 • Fem millioner til levekårsutfordringer

  Regjeringen bevilger fem millioner kroner til områdesatsing i Kristiansand. Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik er i Kristiansand i dag for å dele ut pengene. Kristiansand har sosiale utfordringer knyttet til fattigdom, lav sysselsetting og mange bor i leide boliger. Avtalene varer i fem år.

  Kommunalminister Gjelsvik og Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland
  Foto: Vetle Hjortland / NRK
 • Vil få fleire barnefamiliar til å bruke sykkel

  Kristiansand kommune vil få fleire barnefamiliar til å bruke sykkel i staden for bil. Torsdag fortalde NRK at det har vore ei auke på 16 prosent i sykkelbruk i Kristiansand dei siste tre åra.

  I andre byar har sykkelbruken stagnert i same tidsrom.

  No lånar kommunen ut familiesyklar i håp om at fleire vil ta i bruk sykkelen, ifølgje sykkelgledeambassadør og rådgiver, Aenne Ramm.

  sykkelvogn
  Foto: Ståle Frafjord
Arbeiderpartiet i Kristiansand kritiserer at regjeringen vil endre loven slik at Søgne kan løsrive seg fra storkommunen Kristiansand. Om loven blir endret kan det likevel bli folkeavstemning selv om bystyret vedtok for to uker siden at det ikke skulle bli holdt en slik avstemning.
Vipers i «final4»
Spiller nå
Vipers-fansen ladar opp til finalen 07:47
Neste