Hopp til innhold
Rådhuset i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politikk i Kristiansand

 • Nominasjonskamp i Høyre

  I formiddag trakk Renate Hægeland seg som ordførerkandidat. Nominasjonskomiteen foreslår Mathias Bernander som partiets ordførerkandidat ved valget neste år.

 • Vil stemme på Bernander

  Gruppeleder i Kristiansand Høyre Renate Hægeland anbefaler Mathias Bernander som ordførerkandidat.

  Hægeland sier hun er skuffet over at nominasjonskomiteen ikke valgte henne som ordførerkandidat, men at hun lever godt med at Bernander ble valgt og at det var tre gode kandidater å velge mellom.

  Hægeland sier hun trekker seg fra bystyret når denne perioden er over.

  – Når det kommer nye folk inn tror jeg det kan være godt å ikke ha gamlemor hengende på veggen, sier Hægeland.

  Renate Hægeland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Går for Bernander

  Nominasjonskomiteen i Høyre innstilte tirsdag kveld Mathias Bernander som partiets ordførerkandidat i Kristiansand ved neste valg. Det stod mellom fylkespolitiker Mathias Bernander, nåværende gruppeleder Renate Hægeland og tidligere stortingsrepresentant Peter Gitmark. Lederen av nominasjonskomiteen, Aase Marthe Horrigmo, sier det har vært en krevende prosess. - Vi hadde tre gode kandidater, men valgte enstemmig Bernander. Nå håper vi partiet slutter opp om dette på nominasjonsmøtet, sier hun.

  Mathias Bernander
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Vil utrede parlamentarisme i Kristiansand

  Bystyret i Kristiansand skal reduseres fra 71 til 57 representanter fra og med lokalvalget neste år. Det har et stort flertall i bystyret bestemt i kveld, skriver Fædrelandsvennen. Samtidig vedtok bystyret at det skal utredes parlamentarisme som politisk styringsmodell i kommunen, ifølge avisa.

 • Erik Rostoft fortsetter for Folkelista

  Varaordfører Erik Rostoft ønsker å fortsette en periode til i Kristiansandspolitikken. Han ble valgt inn for Folkelista som stilte for først gang ved sist valg. Det er usikkert om lista fortsetter ved kommunevalget neste høst.

  Erik Rostoft
  Foto: Svein Sundsdal / NRK