Rådhuset i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politikk i Kristiansand

 • Krever omstillingsmidler

  Region Kristiansand krever omstillingsmidler av staten når luftforsvarets skolesenter ved Kristiansand lufthavn Kjevik, legges ned, sier ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland. Han håper på en omstillingspakke til annen drift i området.

 • – Litt mer bompenger

  Ordfører Jan Oddvar Skisland sa på et møte i Region Kristiansand at Kristiansand kan akseptere en liten bompengeøkning i framtida. – Men det er ikke politisk vilje til en betydelig økning. Derfor ser vi nå bl.a. på prisen for Gartnerløkka-utbyggingen.

 • Feirer mangfold i Rådhuskvartalet

  I ettermiddag inviteres hele Kristiansand til show i sentrum. Ordfører Jan Oddvar Skisland sier det er viktigere enn noen gang å markere at byen er for alle, uansett etnisk- eller religiøs bakgrunn, kjønn, funksjonsevne og seksuell orientering.

  Ordfører Jan Oddvar Skisland åpnet Jens Bjørneboes plass
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Start er fornøyd med avtalen

  – Nå kan Start fokusere fullt på det sportslige og slutte å bekymre seg for pengetrøbbel knyttet til leieavtalen med kommunen, sier styreleder Monica Grimstad. Start signerte i går ny avtale som vil spare klubben for seks millioner kroner.

Formannskapet i Kristiansand greide ikke å ta noen beslutning i ettermiddag om omleggingen av trafikken i havneområdet. Dermed kommer den omstridte utbyggingen av Gartnerløkka i Kristiansand opp i bystyret først om en uke.