NRK Meny
Rådhuset i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politikk i Kristiansand

 • Bli mer vestvendt

  Søgneordfører Astrid Hilde sier at det kommunale næringsselskapet i Kristiansand må bli mer vestvendt når Søgne, Songdalen og Kristiansand slås sammen. Kristiansandsordfører Harald Furre sa at selskapet har gjort klart for å vende blikket vestover.

  Astri Hilde
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Servicekontor i alle kommunene

  Det skal være kommunale servicekontor ved de tre rådhusene i Søgne, Songdalen og Kristiansand når kommunene slås sammen. Kristiansandordfører Harald Furre sa på et kontaktmøte i Songdalen at han tror det vil være omtrent like mange ved rådhusene som i dag.

  Harald Furre på kontaktmøte
  Foto: Svein Sunsdal / NRK
 • Fortsetter i politikken

  Mette Gundersen (Ap) ønsker å fortsette i en ny fireårsperiode i kommunepolitikken i Kristiansand. Hun er nå gruppeleder for Arbeiderpartiet, og har tidligere vært varaordfører.

  Mette Gundersen
  Foto: Odd Rømteland / NRK
 • Blir nestsjef i Nye Kristiansand

  Rådmannen i Songdalen kommune, Kjell A. Kristiansen, blir assisterende rådmann i Nye Kristiansand kommune. Det har påtroppende rådmann Camilla Dunsæd bestemt.

  Kjell A. Kristiansen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Blir kommunalsjef

  Rådmannen i Søgne, Kim Høyer Holum, blir kommunalsjef med ansvar for eierskap i Nye Kristiansand kommune. Han meldte først interesse for en direktørstilling, men gikk tilbake på dette i løpet av ansettelsesprosessen.

  Kim Høyer Holum
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Skolefritidsordningen i Kristiansand blir gratis for familier med lav inntekt. Fra og med august i år blir det gratis skolefritidsordning for de med inntekter under 260 000 kroner.
Vidar Kleppe i Demokratene mener de nye parkeringsrestriksjonene i Kristiansand er en skandale.