NRK Meny
Rådhuset i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politikk i Kristiansand

 • Ny jobb

  Odd Omland blir daglig leder for Region Kristiansand. Kvindølen er tidligere stortingsrepresentant, og skal lede samarbeidet mellom sju kommuner i kristiansandsregionen.

  Odd Omland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Kulturskolen fjerner ventelistene

  Kulturskolen i Kristiansand skal styrkes med nesten 17 millioner kroner de neste fire årene. Det går frem av kommunebudsjettet som behandles av politikerne neste uke. Rektor Sjur Høgberg sier pengene blant annet skal brukes på å fjerne ventelistene.

  Rektor Sjur Høgberg
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • – Tipper at det blir nei

  Ivar Bergundhaugen, Venstres gruppeleder i Kristiansand, sier partiet er delt lokalt og nasjonalt i spørsmål om å gå i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet. – Jeg tipper det blir nei fordi man ser flest fordeler med å stå utenfor, sier han.

  Ivar Bergundhagen Gruppeleder Venstre Kristiansand
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Krever full utbygging til Kjevik

  Formannskapet i Kristiansand krever enstemmig at den nye veien fra E18 til Kjevik bygges under ett. Arbeiderpartiets Trond Blattmann fikk flertall (7-6) for at strekningen fra E18 til Hamre skal bygges først, hvis veien må bygges i etapper.

  Trond Blattmann
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Harald Furre om UDI.
Rådgiver Raimond Oseland inviterer til test av sykler med henger og spesiallagde sykler for varetransport.
Tankanlegg, boligområder og en smal lokal veg hører ikke sammen. Det mener venstrepolitiker Petter Benestad - som nå ber bystyret i Kristiansand, om at tankanlegget på Kroodden legges ned.
Kristiansand bys hedersmedalje gikk til Monica Strandmyr og Edvard Moseid. Ordføreren i Kristiansand delte ut medaljene.