mali-soldat

Uro i Mali

Oppsummert

En fredsavtale ble signert i 2015 av regjeringen og væpnede grupper for å stabilisere Mali, men økningen i antall terrorangrep viser at avtalen ikke har klart å stoppe islamistene. Ifølge FN er det framgang i å få til en ny fredsavtale.

 • Sju drepne i angrep i Mali

  Sju personar skal vere drepne i eit angrep i Mali, og to av dei skal vere polititenestemenn, skriv AFP. Angrepet skal ha skjedd på grensa til Burkina Faso. 60 norske soldatar som er ein del av FN sine fredsbevarande styrker er i Mali no.

 • Flere på flukt i Mali

  Antallet mennesker som er drevet på flukt i Mali, mer enn tredoblet seg i fjor, ifølge en ny rapport fra Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne. Økningen skyldes i stor grad angrep fra væpnede grupper, trusler og militære operasjoner.

 • Norsk fly på vei til FN-oppdrag

  De siste ni av en gruppe på 60 norske soldater dro tirsdag til Mali. Der venter FNs farligste oppdrag. 122 FN-soldater er drept i kamper siden den fredsbevarende styrken ble opprettet året etter kuppet og det påfølgende tuareg-opprøret i 2012 i Mali.

 • 11 soldatar drepne i åtak i Mali

  Jihadistar er mistenkt i å stå bak eit åtak mot ein militærpost rundt 270 kilometer nordaust for hovudstaden i Mali. Elleve soldatar blei drepne, opplyser styresmaktene. Hæren har sendt forsterkninger til området.

 • Fredsbevarer for FN drept i Mali

  Et egyptisk medlem av FNs fredsbevarende styrke er drept og flere andre såret i en mineeksplosjon i sentrale Mali lørdag. FNs generalsekretær António Guterres sier at styrken drepte en av gjerningspersonene, mens åtte andre er pågrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no