mali-soldat

Uro i Mali

Oppsummert

De nordlige delene av det landet herjes av krig og konflikt mellom separatister og terrorgrupper.

 • 40 drept i flere angrep i Mali

  40 personer, inkludert ni soldater, er drept i flere angrep i Mali, opplyser myndighetene. Flest ble drept i et angrep som skal ha vært etnisk motivert. I landsbyen Ogossogou i den sentrale delen av Mali ble 21 mennesker drept natt til fredag.

 • 20 drept i Mali

  Rundt 20 mennesker ble natt til fredag drept i et angrep på landsbyen Ogossogou sentralt i Mali, melder AFP. Ifølge lokale tjenestemenn var det en etnisk konflikt som utløste angrepet, og rundt 30 bevæpnede menn gikk til angrep.

 • Åpner for samtaler i Mali

  Malis president er klar for å snakke med islamistiske opprørsgrupper i landet. Islamistene kontrollerer deler av Mali og nabolandene Niger og Burkina Faso. Hardere kamper gjør at Ibrahim Boubacar Keita vurderer samtaler, melder franske medier.

 • Hæren i Mali går mot Kidal

  Regjeringshæren i Mali er på vei til byen Kidal nord i landet. Byen har vært under opprøreres kontroll siden 2012. Frammarsjen støttes av FN-styrker og utplasserte franske soldater, melder AFP. Islamister styrer deler av Mali, Burkina Faso og Niger.

 • Skal ha drept 30 i Mali

  Franske soldatar skal ha drepe 30 jihadistar i ein aksjon i eit område på grensa mellom Burkina Faso og Niger, opplyser ein talsmann for den franske hæren til AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no