mali-soldat

Uro i Mali

Oppsummert

De nordlige delene av Mali herjes av krig og konflikt mellom separatister og terrorgrupper. President Keita har fått mye kritikk for ikke å ha gjort nok for å stanse det langvarige opprøret. I 2020 har væpnede styrker gjort mytteri og arrestert ham.

 • 26 opprørere drept i Mali

  26 militante er drept i en militæroperasjon med styrker fra Mali og Frankrike. Aksjonen fant sted tidlig mandag i Alatona, nær grensen til Mauritania. Den var et svar på et overfallsangrep som opprørere sto bak lørdag, het det i en uttalelse fra hæren i Mali tirsdag.

 • FN-soldater såret i angrep i Mali

  Tre soldater i FNs fredsbevarende styrker i Mali er alvorlig såret i et rakettangrep mot en militærbase i krigsherjede Sahel. Mali er herjet av et jihadistopprør som har spredt seg til flere andre land i Sahel-regionen.

 • Svenske soldater såret i Mali

  Tre svenske soldater ble såret i Mali onsdag kveld. Det opplyser det svenske forsvaret, ifølge SVT. Patruljen skal ha kjørt på en veibombe. Ingen av dem ble alvorlig skadd, og to av soldatene er allerede tilbake i tjeneste, ifølge forsvaret.

 • FN-soldater drept i Mali

  Fire soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste.

  Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen.

 • Utnemner mellombels statsminister

  Presidenten i Mali har utnemnt tidlegare utanriksminister Moctar Ouane som mellombels president i landet etter militærkuppet i august, melder statleg TV ifølge Reuters. Presidenten har lova at styresmaktene skal halde eit nytt val innan 18 månader.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no