Trusler mot Tor Mikkel Wara

Oppsummert

Tor Mikkel Wara (FrP) varslet 28. mars at han går av som justisminister. Samboeren Laila Bertheussen, er mistenkt for å stå bak flere trusselsituasjoner mot familiens hjem i Oslo, ifølge PST. Bertheussen nekter for anklagene.

 • VG trekker Wara-opplysninger

  VG trekker opplysninger om at et kamera montert opp av PST i nabolaget til daværende justisminister Tor Mikkel Wara, var ukjent for ham og samboeren. Det opplyser avisen selv. Bertheussen har klaget inn VG-saken til Pressens Faglige Utvalg.

 • Bertheussen har vore i nye avhøyr

  Laila Anita Bertheussen, sambuaren til tidlegare justisminister Tor Mikkel Wara, har vore i nye avhøyr hos PST. Ho er mistenkt for å stå bak eit trugselbrev og alle hendingar ved parets hus. Hennar advokat seier at ho framleis nektar all skuld.

 • Teater viste bilde av feil hus

  Sikkerhetsminister Ingvild Tybring-Gjedde og hennes mann angrep Black Box-teatret og stykket «Ways of Seeing» for snikfilming av huset deres, men det viser seg nå at teatret fotograferte feil hus. Bildene teateret tok viser et hus i en annen bydel.

 • Håper avhør kan skje snart

  Advokat John Christian Elden håper Laila Anita Bertheussen kan avhøres neste uke. – Vi har bedt om avhør så snart som mulig, og håper å få det til førstkommende uke, skriver Bertheussens advokat til NTB fredag.

 • Jensen:– forstår Waras beslutning

  – Jeg har forståelse for og respekt for at han ønsker å få fratre i en krevende tid for han og hans familie, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB. Hun tror ikke hans politiske karriere er over med dette

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no