Hopp til innhold
Dommen i saken mot Laila Anita Bertheussen avsies i Oslo tingrett klokken 12. Hun er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Bertheussen tiltalt for trusler

Oppsummert

Laila Anita Bertheussen er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for trusler og angrep mot demokratiet etter flere hendelser ved huset hun deler med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Bertheussen anket dommen på stedet.

Laila Bertheussen er tiltalt i det som av enkelte beskrives som en av de mest elleville straffesakene de siste årene. 
Hun er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Han valgte selv å gå av da det ble kjent at hun var tiltalt for å ha kommet med trusler mot medlemmer av regjeringen og Stortinget.
Bakteppet her er teaterstykket "Ways of seeing", som i en forestilling brukte et bilde av huset til Bertheussen og Wara. Bildet ble tatt uten at Wara og Bertheussen visste om det, og brukt i en sammenheng der man fra teatrets side ønsket å vise frem rasistiske nettverk i Norge. Dette reagerte Bertheussen meget sterkt på.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no