NRK Meny
Trippeldrap i Pakistan - gravplass i Gujrat
Foto: IRAM ANSARI / NRK

Trippeldrapet i Pakistan

Oppsummert

Et norsk-pakistansk ektepar er i Oslo tingrett dømt til 21 års fengsel for trippeldrap i Pakistan i mai 2013, mens mannens bror, som har tilstått drap, er dømt til 17 års fengsel. En av de drepte var ekteparets svigersønn.

 • Trippeldrapssaken: – Banebrytende

  Høyesterett har avvist anken i den såkalte trippeldrapssaken, og dommen blir dermed stående. Aktor Guro Hanson Bull sier dommen er banebrytende. – Det er første gang nordmenn domfelles for å ha begått drap i utlandet på utenlandske borgere, sier hun.

 • Avviste anke i trippeldrapssaken

  Høyesterett avviste anken i trippeldrapssaken, og dommen er nå rettskraftig. Et norskpakistansk ektepar og mannens bror ble dømt til hhv. 21 og 17 års fengsel i tingretten, for å ha bestilt et drap på svigersønnen og hans familie.

 • 21 års fengsel for trippeldrap

  Lagmannsretten opprettholder dommen på 21 års fengsel for et norsk-pakistansk ektepar som er dømt i trippeldrapssaken i Pakistan. Dommen mot ektemannens bror på 17 år opprettholdes også.

 • Ber om 21 års fengsel etter drap

  Aktor legger ned påstand om 21 års fengsel for det norsk-pakistanske ekteparet som er funnet skyldig i Borgarting Lagmannsrett for trippeldrap i Pakistan. Aktor mener også at en onkel som er dømt for medvirkning til drap bør få 19 års fengsel.

 • Skyldig i trippeldrapet

  Et norsk-pakistansk ektepar er funnet skyldig for trippeldrap av juryen i Borgarting Lagmannsrett. Ekteparet er tiltalt for drap på sin 24-år gamle svigersønn, hans bror og hans far i Pakistan.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no