NRK Meny
NIGERIA-UNREST-SHEKAU
Foto: - / Afp

Terrorgruppen Boko Haram

Oppsummert

Den ytterliggående islamistiske terrorgruppen Boko Haram har proklamert et eget islamsk kalifat nord i Nigeria. Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen i 2009. Konflikten har spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

 • Tror bortførte skolejenter er døde

  De fleste av de over 100 skolejentene som fortsatt er savnet etter å ha blitt bortført av Boko Haram i Nigeria for fire år siden, er døde, hevder nigeriansk journalist. Den nigerianske regjeringen sier informasjonen ikke er kjent for dem, melder AFP.

 • – Har bortført 1000 barn siden 2013

  Siden 2013 har ekstremistgruppen Boko Haram i Nigeria bortført over 1.000 barn, ifølge en rapport fra UNICEF, skriver NTB. Boko Haram bortfører barna for å spre frykt og vise sin makt, opplyser organisasjonen.

 • Nigerianske skolejenter sluppet fri

  Skolejentene som ble kidnappet av Boko Haram i Nigeria tidligere i år, ble sluppet fri denne uka og gjenforenet med sine familier søndag. De ble eskortert av den nigerianske hæren søndag, etter å ha tilbrakt tre dager med myndighetene, ifølge Ap.

 • 20 Boko Haram-krigere drept

  Totalt 20 krigere fra ekstremistgruppa Boko Haram har blitt drept i et sammenstøt med tsjadiske styrker, opplyser hæren i Tsjad. Én av deres soldater ble drept, og fem andre ble skadd i kampene.

 • Leger uten grensen trekker seg ut

  Hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser trekker seg ut av Rann, nordøst i Nigeria. 11 mennesker ble drept, blant dem tre hjelpearbeidere, i et angrep på en militærforlegning i går. Terrorgruppa Boko Haram mistenkes å stå bak angrepet, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no