NRK Meny
NIGERIA-UNREST-SHEKAU
Foto: - / Afp

Terrorgruppen Boko Haram

Oppsummert

Den ytterliggående islamistiske terrorgruppen Boko Haram har proklamert et eget islamsk kalifat nord i Nigeria. Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen i 2009. Konflikten har spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

 • 101 jenter fortsatt savnet

  101 skolejenter er savnet tre dager etter at det som trolig var Boko Haram-islamister, tok dem med seg i et angrep mot en skole nord i Nigeria. Det er kommet motstridende meldinger om hva som har skjedd. Foreldrene har 101 navn på sin savnetliste.

 • Bortførte jenter likevel ikke fri

  Nyheten om at nigerianske soldater reddet 76 skolejenter som ble bortført av Boko Haram mandag, er tilbakevist av guvernøren i delstaten Yobe. I går meldte delstatsregjeringen at jentene var reddet, og det utløste feiring. Jentene er fortsatt savnet.

 • Sju drept i Kamerun og Tsjad

  Ekstremistgruppen Boko Haram har drept fem sivile og to soldater i Kamerun og Tsjad, ifølge lokale sikkerhetskilder. Fem av drapene skjedde i Assigashia nord i Kamerun tirsdag. Onsdag ble to soldater drept vest i Tsjad, nær grensen til Nigeria.

 • 76 jenter reddet fra Boko Haram

  76 skolejenter er reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Onsdag feiret landsbyen med sang og lovprisning etter at jentene kom trygt hjem, skriver Reuters.

 • 111 skolejenter savnet i Nigeria

  111 nigerianske skolejenter er savnet etter at terrorgruppen Boko Haram angrep en landsby, bekrefter lokalt politi til AFP. Gruppen har tidligere bortført flere tusen kvinner og unge jenter som blant annet utnyttes som sexslaver og selvmordsbombere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no