Hopp til innhold
Plakat med bilde av Muhammadu Buhari, president i Nigeria
Foto: STRINGER / Reuters

Nigeria

Oppsummert

Nigeria er både den største økonomien og det mest folkerike landet i Afrika med en befolkning på over 200 millioner. Landet er et demokrati, men er preget av ulikhet. Nord i Nigeria skaper islamistgruppen Boko Haram stor uro.

 • 15 drept i væpnede angrep i Nord-Nigeria

  15 mennesker ble drept og 11 ble såret i et væpnet angrep i delstaten Kaduna nordvest i Nigeria, opplyste statskommissær i Kaduna Samuel Aruwan fredag.

  Nordvestlige og sentrale Nigeria har blitt terrorisert av kriminelle gjenger som raider landsbyer, stjeler stofe, kidnapper for å be om løsepenger og brenner hus og hjem etter først å ha plyndret det, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Hevder at Boko Haram drepte 14 kvinner

  Slektninger og innbyggere i Borno, nordøst i Nigeria, hevder at Boko Haram jihadister drepte 14 av 40 bortførte kvinner sist torsdag. Kvinnene ble mistenkt for hekseri etter at jihadistleder Ali Guyiles barn døde. Landets myndigheter har foreløpig ikke bekreftet hendelsen. Anklager om hekseri er ikke sjelden i Nigeria, ifølge AFP.

 • USA ber ambassadeansatte forlate Nigerias hovedstad

  USA beordrer ikke-essensielle ambassadeansatte og deres familier til å forlate Nigerias hovedstad Abuja på grunn av en forhøyet risiko for terrorangrep.

  USAs utenriksdepartementet spesifiserer ikke hva slags trussel det er snakk om, men i sammendraget om Nigeria på departementets nettsider heter det at «terrorister kan angripe med lite eller ingen advarsel», og at kjøpesentre, markeder, hoteller, restauranter, utesteder og skoler er typiske mål. (NTB)

 • Dødstallet stiger i Nigeria

  Minst 36 mennesker er funnet drept etter at væpnede menn angrep en landsby i delstaten Benue i Nigeria før helgen. Myndighetene bekreftet dødstallet fredag etter først å ha meldt om 18 døde. Drapene skjedde i den avsidesliggende landsbyen Gbeji onsdag, melder AP-NTB.

 • Mer enn 600 døde etter flomkatastrofe i Nigeria

  603 mennesker er bekreftet omkommet etter den verste flomkatastrofen i Nigeria på mer enn et tiår, opplyser myndigheter i landet.

  I tillegg er mer enn 1,3 millioner mennesker tvunget til å forlate hjemmene sine, tvitrer Nigerias departement for humanitære saker.

  Forrige uke opplyste myndighetene at minst 500 var døde som følge av flommen som rammet landet i september.

  Økningen skyldes delvis at enkelte myndigheter på delstatsnivå ikke var forberedt på flommen, ifølge Sadiya Umar Farouq, statsråd for humanitære saker.

  (NTB/AFP)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no