Hopp til innhold
Valg i Nigeria
Foto: JOHN WESSELS / AFP

Nigeria

Oppsummert

Nigeria er både den største økonomien og det mest folkerike landet i Afrika med en befolkning på over 200 millioner. Landet er et demokrati, men er preget av ulikhet. Nord i Nigeria skaper islamistgruppen Boko Haram stor uro.

 • Ferje kantret i Nigeria – minst 26 døde

  Over 100 mennesker var trolig om bord i fergen da den kantret søndag, sier en talsperson for guvernøren i delstaten Niger. Fergen seilte over et stort reservoar da ulykken skjedde.

  De aller fleste som var om bord, var kvinner og barn, sier en representant for Nigerias krisemyndighet. 26 mennesker er så langt funnet druknet, men myndighetene sier at tallet på døde trolig er mye høyere.

  En stor redningsaksjon ble satt i gang, og dykkere søker etter omkomne.

  (NTB)

 • Nigeria: Sju drept i moskéangrep nord

  Sju personer er skutt og drept, mens tre er såret etter to angrep mot moskeer i den nordvestlige delstaten Kaduna i Nigeria, opplyser politiet.

  Væpnede menn, som mistenkes å tilhøre kriminelle gjenger – lokalt omtalt som banditter – åpnet fredag ild mot troende i lokalsamfunnet Saya-Saya i Ikara-distriktet under kveldsbønnen.

  – Ved 20-tiden fikk vi opplysninger fra landsbyen om at seks personer ble drept mens de utførte dagens siste bønn i moskeen, sier talsperson Mansir Hassan i politiet i Kaduna.

  – Rundt ni banditter på motorsykler kom til stedet og angrep folk i moskeen, sier Hassan.

  De væpnede mennene dro deretter videre til nabolandsbyen Tashar Dauda, der de angrep en annen moské. Der ble en person drept og tre såret. Angriperne tok deretter fire motorsykler før de stakk fra stedet, opplyser polititalsmannen.

  (NTB)

 • 200 homofilimistenkte menn pågrepet i Nigeria

  Nigeriansk politi sier de har pågrepet 200 menn som mistenkes for homofili, etter at et homofilt bryllup ble holdt på et hotell ved Warri i delstaten Delta.

  Politiet skal ha stormet hotellet. Delta ligger sør i Nigeria.

  Mesteparten av mennene som var i bryllupet brukte ifølge polititalsmann Bright Edafe «kvinneklær». To menn som skal ha vært kledd som brud og brudgom, ble også pågrepet.

  Nigeria, Afrikas mest folkerike land, innførte i 2014 lovgivning som forbyr likekjønnede ekteskap. Folk som bryter loven, kan få fengselsstraffer på opptil 14 år.

  Homofili er ulovlig i over 30 afrikanske land, blant dem i Uganda, som i mai innførte dødsstraff. I nabolandet Kenya skal nasjonalforsamlingen snart behandle en lov basert på den i Uganda.

  (NTB)

 • 49 bortførte kvinner løslatt av Boko Haram

  49 kvinner som ble bortført av Boko Haram i Borno nordøst i Nigeria, er løslatt etter at en offentlig tjenestemann betalte løsepenger, opplyser to av kvinnene.

  Kvinnen ble tirsdag morgen bortført fra gårdene sine i en landsby nær byen Maiduguri, sier de to, som ikke ønsker å bli identifisert.

  – Vi ble alle løslatt ved midnatt etter at Boko Haram sa familiene våre hadde sikret friheten vår ved å oppfylle kravene som ble stilt, forteller en av kvinnene.

  (NTB)

 • Angrep og helikopterulykke tok livet av 36 soldater i Nigeria

  Til sammen 36 nigerianske soldater ble drept i et angrep utført av væpnede militante og i en påfølgende helikopterulykke, melder militæret i landet.

  Soldatene ble angrepet mandag i den nordvestlige delen av landet, og 25 soldater ble drept i angrepet. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no