Plakat med bilde av Muhammadu Buhari, president i Nigeria
Foto: STRINGER / Reuters

Nigeria

Oppsummert

Nigeria er både den største økonomien og det mest folkerike landet i Afrika med en befolkning på over 200 millioner. Landet er et demokrati, men er preget av ulikhet. Nord i Nigeria skaper islamistgruppen Boko Haram stor uro.

 • Nesten 600 fangar sette fri

  Tungt væpna menn har angripe eit fengsel sørvest i Nigeria, og rundt 575 innsette er på frifot, melde styresmaktene. Gjerningsmennene brukte dynamitt for å sprenge seg gjennom murane i fengselet i delstaten Oyo. Fengselsåtaket er det tredje i år. Fleire politistasjonar er og angripne det siste året.

 • Over 30 personer drept i Nigeria

  Over 30 personer døde da en gruppe menn bevæpnet med skytevåpen gikk til angrep på en landsby, skriver NTB. Ifølge lokale myndigheter er det konkrete antallet døde etter angrepet, som skjedde i Goronyo-distriktet i delstaten Sokoto, uklart.

  – Vi er ikke helt sikre på antallet, men det er noen og tretti, sier Sokoto-guvernør Aminu Tambuwal i en uttalelse. De bevæpnede mennene gikk til angrep på landsbyen søndag kveld, og angrepet varte gjennom natten, ifølge guvernøren.

 • IS-leiar i Nigeria er død

  Abu Musal al-Barnawi, leiaren for IS i Vest-Afrika-krinsen (ISWAP), er død, seier hæren i Nigeria. IS-gruppa har ikkje sjølv bekrefta dødsfallet.

  Nigeria har tidlegare meldt IS-leiarar for døde, utan at dei har vore det.

  – Eg kan bekrefte at al-Barnawi er død. Det er så enkelt som det. Han er død, og blir verande død, seier øvste leiar for dei nigerianske styrkane i Borno, generalmajor Lucky Irabor.

 • Minst 20 drept på marked i Nigeria

  Minst 20 ble drept i delstaten Sokoto nordvest i Nigeria da væpnede menn åpnet ild mot et marked og satte fyr på flere biler, ifølge lokale tjenestepersoner.

  Idriss Gobir, som er spesialrådgiver til delstatens politisjef, sier at mennene kjørte på motorsykler og skjøt vilkårlig mot folk.

  – Bandittene kom i stort antall og drepte minst 20 mennesker som vi har sett, og vi har telt ni kjøretøy som er stukket i brann, sier han til Reuters.

 • 187 kidnappede reddet i Nigeria

  Nigerianske sikkerhetsstyrker har reddet 187 menn, kvinner og barn som har blitt bortført i ulike angrep, opplyser politiet.

  Bevæpnede gjenger har i en årrekke stått bak kidnappinger i landet, i håp om å få utbetalt løsepenger, skriver NTB/AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no