Hopp til innhold

Minst 50 drept i selvmordsangrep mot moské i Nigeria

En selvmordsbomber har tatt livet av minst 50 mennesker i et angrep mot en moské i byen Mubi nordøst i Nigeria, ifølge lokalt politi.

Selvmordsangrep mot moské

– Så langt er minst 50 døde etter et angrep mot en moské i Mubi, sier polititalsmann Othman Abubakar til nyhetsbyrået AFP.

Det er så langt ikke kjent hvem som står bak angrepet, men politiet mistenker islamistgruppen Boko Haram, som har stått bak flere lignende angrep i området tidligere.

Utløste bomben under morgenbønn

Angrepet skjedde under morgenbønnen tirsdag.

Selvmordsbomberen skal ha vært en gutt i tenårene. Abubakar sier til nyhetsbyrået AP at gutten gikk inn i mengden av moskégjengere før han utløste sprengladningen.

Les: Boko Haram møter sine dommere

Abubakar sier videre at de fortsatt jobber med å få oversikt over antall drepte, ettersom de drepte og skadde er fraktet til flere forskjellige sykehus i området.

Fortsatt trussel fra Boko Haram

Byen Mubi ligger i delstaten Adamawa, som grenser til delstaten Borno, der Boko Haram har sitt hovedsete. Gruppen hadde fremt til 2015 også fotfeste i Adamawa, og har tidligere stått bak en rekke lignende angrep i området.

Nigerias president Muhammadu Buhari erklærte i 2015 at myndighetene var i ferd med å vinne krigen mot Boko Haram, men gruppen har fortsatt med terrorangrep mot sivile mål øst i Nigeria og i nabolandet Kamerun.

Gruppen har fått skylden for mer enn 20.000 drap de siste ti årene, og har drevet millioner av mennesker på flukt i sitt forsøk på å etablere en islamsk stat i området.

Boko Haram har også blitt kjent for å bruke barn og unge som selvmordsbombere.

SISTE NYTT

Siste nytt

Finland og Sverige har levert sine Nato-søknader

Finland og Sverige har overlevert sine Nato-søknader i Brussel. – Det er en god dag i en kritisk tid, sa generalsekretær Jens Stoltenberg.