Blomster for ofre for moskeangrep i Christchurch
Foto: DAVID MOIR / AFP

Terrorangrep på New Zealand

Oppsummert

Statsminister Jacind Ardern innfører umiddelbart forbud mot alle typer angrepsvåpen som ble brukt under terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand sist fredag der 50 mennesker mistet livet.

 • Minnestund på New Zealand

  Mange av de 50 dødsofrene for terrorangrepet på New Zealand sist fredag blir i dag begravet i Christchurch. Minneseremonien pågår nå og innledes med to minutters stillhet.

  Minnestund i Christchurch etter terrorangrepet mot to moskeer der 50 mennesker ble drept. Mange blir begravet fredag.
 • Hasteforbyr alle angrepsvåpen

  New Zealands statsminister Jacinda Ardern forbyr alle våpentyper som ble brukt under moskéangrepet i Christchurch der 50 mennesker ble drept, med umiddelbar virkning. Forbudet gjelder halvautomatiske våpen og automatvåpen, samt større magasiner.

 • 50 ofre i Christchurch identifisert

  På New Zealand er alle de 50 døde etter terrorangrepet i Christchurch nå identifisert, slik at de kan bli begravet. Det opplyser byens politisjef Mike Bush ifølge AFP. Det er ventet en stor begravelse av mange av de døde fredag.

 • – Erdogan ble misforstått

  President Recep Tayyip Erdogans kommentar om Christchurch-massakren ble tatt ut av sin sammenheng og misforstått, sier en talsmann. Erdogan kalte moskémassakren et angrep på Tyrkia og islam, og han advarte samtidig antimuslimske australiere.

 • De første terrorofrene begravet

  En syrisk flyktning og hans sønn ble begravet i Christchurch onsdag, som de første av 50 drepte fra terrorangrepet mot to moskeer på New Zealand. De kom til New Zealand i fjor i håp om et tryggere liv, men ble i stedet ofre for terror.

Minnestund i Christchurch etter terrorangrepet mot to moskeer der 50 mennesker ble drept. Mange blir begravet fredag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no