Minneseremoni Christchurch 22. mars 2019
Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Terrorangrep på New Zealand

Oppsummert

15. mars ble to moskeer i byen Christchurch på New Zealand utsatt for et terrorangrep. En væpnet mann tok seg inn i moskeene og skjøt de som deltok i fredagsbønnen. 50 mennesker ble drept.

 • Leverer inn våpen mot penger

  Våpeneiere i Christchurch på New Zealand leverte fredag inn våpen i bytte mot penger da regjeringens tiltak for å fjerne halvautomatiske våpen trådte i kraft, skriver NTB. Tiltaket er iverksatt etter terrorangrepet i byen der 51 personer ble drept.

 • Fengsel for deling av terrorvideo

  På New Zealand har ein mann fått 21 månadar i fengsel for å ha delt videoar av terroråtaket i Christchurch, melder Reuters. 51 menneske blei drepne i landet si verste masseskyting som blei direktesendt på Facebook.

 • Tiltalte nekter skyld etter terror

  Australieren som er tiltalt for å ha skutt og drept 51 muslimer i to moskeer i Christchurch, erkjente ikke skyld da han møtte i retten fredag. Brenton Tarrant (28) møtte i retten i Christchurch via videolink fra et høysikkerhetsfengsel i Auckland.

 • Mann siktet for terror

  Politiet på New Zealand oppdaterte i dag siktelsen mot mannen som stod bak Christchurch-angrepet med terror-lovbrudd, og definerer dermed angrepet formelt sett som terror. Terrorangrepet skjedde 15. mars og 51 mennesker ble drept.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no