Hopp til innhold
Minneseremoni Christchurch 22. mars 2019
Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Terrorangrep på New Zealand

Oppsummert

15. mars 2019 ble to moskeer i byen Christchurch på New Zealand utsatt for et terrorangrep. En væpnet mann tok seg inn i moskeene og skjøt de som deltok i fredagsbønnen. 51 mennesker ble drept.

  • Solberg deltok i toårsmarkering

    Statsminister Erna Solberg deltok fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019.

    – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett. Videomateriale fra terrorangrepet deles dessverre fortsatt på nettet, og har blant annet blitt brukt i flere skytespill. Dette bidrar til å trivialisere de grusomme handlingene og har en klar radikaliserende effekt, sier Solberg.

  • Ardern beklager svikt i beredskap

    New Zealands statsminister Jacinda Ardern har offentlig beklaget svikt i landets sikkerhetstjenester forut for terrorangrepet i Christchurch som kostet 51 mennesker livet. Det som gikk galt er beskrevet i en ny granskningsrapport, melder NZHerald.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no