Minneseremoni Christchurch 22. mars 2019
Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Terrorangrep på New Zealand

Oppsummert

15. mars ble to moskeer i byen Christchurch på New Zealand utsatt for et terrorangrep. En væpnet mann tok seg inn i moskeene og skjøt de som deltok i fredagsbønnen. 50 mennesker ble drept.

 • Vil ikke flytte terrorrettssak

  Australske Brenton Tarrant er tiltalt for å ha drept 51 personer under et moskeangrep i mars. Nå har han trukket søknaden om å flytte rettssaken mot han. Han hadde søkt om å flytte rettssaken fra Christchurch til Auckland, ifølge AFP.

 • Endrer dato for terrorrettssak

  Høyesterett på New Zealand har endret datoene for rettssaken mot mannen som er siktet for moské-massakren i Christchurch, siden de sammenfaller med den muslimske fastemåneden ramadan. Rettssaken skulle ha begynt 4. mai 2020.

 • Beklagar at brev enda på nettforum

  Styresmaktene i New Zealand beklagar at eit brev frå den sikta mannen i moské-skytingane hamna på det omstridde nettforumet 4chan. Det melder nyheitsbyrået AP. 50 menneske blei drepne då ein mann gjekk inn i to moskéar å byrja å skyte.

 • 10 000 skytevåpen levert inn

  10 000 skytevåpen har på under én måned blitt levert inn til myndighetene på New Zealand i våpenamnestiet som ble innført etter angrepet mot to moskeer i byen Christchurch i mars. Det skriver CNN. 51 mennesker ble drept i angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no