Hopp til innhold
Minneseremoni Christchurch 22. mars 2019
Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Terrorangrep på New Zealand

Oppsummert

15. mars 2019 ble to moskeer i byen Christchurch på New Zealand utsatt for et terrorangrep. En væpnet mann tok seg inn i moskeene og skjøt de som deltok i fredagsbønnen. 51 mennesker ble drept.

 • Anker dom for moskéterror

  Mannen som er dømt til fengsel på livstid etter moskéangrepene i New Zealand i 2019, anker både dommen og straffutmålingen.

  Landets ankedomstol bekreftet tirsdag at australske Brenton Tarrant har levert inn en anke. Det er ikke satt noen dato for ankesaken ennå, og begrunnelsen for anken er ikke kjent.

  Tarrant erkjente i mars 2020 skyld i angrepene mot to moskeer i byen Christchurch, der til sammen 51 personer ble drept. (NTB–DPA)

 • Solberg deltok i toårsmarkering

  Statsminister Erna Solberg deltok fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019.

  – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett. Videomateriale fra terrorangrepet deles dessverre fortsatt på nettet, og har blant annet blitt brukt i flere skytespill. Dette bidrar til å trivialisere de grusomme handlingene og har en klar radikaliserende effekt, sier Solberg.

 • Ardern beklager svikt i beredskap

  New Zealands statsminister Jacinda Ardern har offentlig beklaget svikt i landets sikkerhetstjenester forut for terrorangrepet i Christchurch som kostet 51 mennesker livet. Det som gikk galt er beskrevet i en ny granskningsrapport, melder NZHerald.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no