Ali al-Ansi påtar seg ansvaret for Paris-terroren.
Foto: - / Afp

Terrorangrep mot Charlie Hebdo

Oppsummert

Tolv personer ble drept i et angrep på redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar. Dagen etter ble en politikvinne drept, og 9. januar ble fire mennesker drept i en gisselaksjon i en matbutikk.

 • Rettssak etter Charlie Hebdo i 2020

  Rettssaken mot 14 personer som anklages for medvirkning til terrorangrepet mot blant annet magasinet Charlie Hebdo i 2015, vil bli holdt om et knapt år. Rettssaken skal holdes i perioden fra april til juli, ifølge kilde i det franske rettsvesen.

 • Siktet for Charlie Hebdo-angrepet

  En mann mistenkt for å ha vært involvert i planleggingen av angrepet mot den franske satireavisen Charlie Hebdo er siktet for terrorisme i Frankrike. Han ble pågrepet i Djibouti forrige uke og siden utlevert til Frankrike

 • Ekstremist pågrepet i Djibouti

  Den franske jihadisten Peter Cherif, som knyttes til angrepet på magasinet Charlie Hebdo i 2015, er pågrepet i Djibouti, opplyser franske myndigheter. 7. januar 2015 ble tolv personer drept i et terrorangrep mot det franske satiremagasinet.

  Charlie Hebdo
  Foto: privat
 • Paris: Tre siktet for våpenlevering

  Tre menn er siktet for å ha overlevert våpen til en av de tre gjerningsmennene bak angrepet på Charlie Hebdo og en jødisk butikk i Paris i 2015. En knyttes til angrepet mot butikken. De to andre siktes for våpensmugling fra Belgia.

Paris etter år etter Charlie Hebdo terror

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no