Ali al-Ansi påtar seg ansvaret for Paris-terroren.
Foto: - / Afp

Terrorangrep mot Charlie Hebdo

Oppsummert

Tolv personer ble drept i et angrep på redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar 2015. Dagen etter ble en politikvinne drept, og 9. januar ble fire mennesker drept i en gisselaksjon i en matbutikk.

 • Boumeddiene får 30 år i fengsel

  Kvinna som onsdag blei dømd for terrorfinansiering og medlemskap i ein terrororganisasjon, Hayat Boumeddiene, får 30 års fengselsstraff av ein fransk domstol, ifølge Reuters. Dommen kjem i samband med dei terroråtaka fleire stader i Paris i 2015.

 • 14 dømde for medverknad til åtak

  14 personar er funne skuldige i medverknad til terroråtaka mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og ein jødisk daglegvarebutikk i januar 2015. Blant dei fjorten er Hayat Boumeddiene, som blant anna er funnen skuldig i terrorfinansiering.

 • Kvinne dømd i Charlie Hebdo-sak

  Ein fransk domstol har funne Hayat Boumeddiene, tidlegare partnar av ein islamist som angreip ein jødisk daglegvarebutikk i 2015, skuldig i fleire terrortiltaler. Til saman blei 17 menneske drepne i åtaka i Paris. Ingen av gjerningsmennene overlevde.

  Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly.
  Foto: - / AFP
 • Venter på dom i Charlie Hebdo-saken

  Onsdag faller dommen i rettssaken mot 14 personer som er tiltalt for å ha bidratt til planleggingen og gjennomføringen av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Påtalemyndigheten krever straffer på mellom fire år og livstid for dem.

Paris etter år etter Charlie Hebdo terror

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no