NRK Meny
President Francois Hollande legger ned krans utenfor cafeen "A La Bonne Biere" i Paris
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terrorangrep i Paris

Oppsummert

I november 2015 ble Paris åsted for en serie koordinerte terrorangrep hvor 130 personer omkom. 90 av de drepte døde da væpnede menn angrep konsertstedet Bataclan.

 • Abdeslam ankar ikkje

  Salah Abdeslam, ein av gjerningspersonane bak Paris-terroren i 2015, ankar ikkje dommen på 20 års fengsel. Dommen det er snakk om er ikkje ein dom for terroraksjonen, men for drapsforsøk på politifolk som ville arrestere han.

 • Terrorist fikk 20 år i fengsel

  En belgisk dommer har dømt, Salah Abdeslam, den eneste overlevende terroristen etter angrepet i Paris i 2015, til 20 års fengsel for drapsforsøk på belgisk politi under pågripelsen i Brussel i mars 2016. Også den medtiltalte Sofien Ayari fikk 20 år.

 • Paris-terrorist kjent skyldig

  Den eneste overlevende terroristen etter angrepet i Paris i 2015, Salah Abdeslam, er kjent skyldig i å ha forsøkt å drepe belgisk politi da han skjøt mot dem under pågripelsen i Brussel i mars 2016. Abdeslam var selv ikke i retten i Brussel mandag.

 • Dom i terrorsak 23. april

  Terroranklagede Salah Abdeslam vil få sin dom 23. april, opplyser domstolen i Belgia hvor han er tiltalt for drapsforsøk. Abdeslam antas å være den eneste gjenlevende av gjerningsmennene bak terroraksjonen i Paris i november 2015.

  Salah Abdeslam
  Foto: Police Fédérale
Minneseremonier fra Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no