President Francois Hollande legger ned krans utenfor cafeen "A La Bonne Biere" i Paris
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terrorangrep i Paris

Oppsummert

I november 2015 ble Paris åsted for en serie koordinerte terrorangrep hvor 130 personer omkom. 90 av de drepte døde da væpnede menn angrep konsertstedet Bataclan.

 • Terrormistenkt pågrepet i Belgia

  Belgisk politi har pågrepet ytterligere én mann i forbindelse med terrorangrepene som kostet 130 mennesker livet i Paris i november 2015, melder AFP.

 • Avviser dårlig sikkerhet før angrep

  En domstol i Paris har avvist påstander fra etterlatte etter terrorangrepene i 2015 om at staten ikke hadde god nok kontroll på potensielle terrorister. IS-ekstremister tok livet av 130 mennesker på flere utesteder, blant dem Bataclan, november 2015.

 • Belgia utleverer terrormistenkt

  Belgia har utlevert terrormistenkte Osama Krayem til Frankrike, der han skal bli avhøyrd før påtalemakta kan ta ut tiltale etter Paris-åtaka i 2015. Krayem er svensk statsborgar og ein av dei hovudmistenkte etter åtaka i Paris og Brussel året etter.

 • Abdeslam ankar ikkje

  Salah Abdeslam, ein av gjerningspersonane bak Paris-terroren i 2015, ankar ikkje dommen på 20 års fengsel. Dommen det er snakk om er ikkje ein dom for terroraksjonen, men for drapsforsøk på politifolk som ville arrestere han.

 • Fordømmer Trumps Bataclan-uttalelse

  Frankrike fordømmer Donald Trumps uttalelser om terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan. I en tale til NRA i går, sa Trump at ulike angrep kunne vært unngått dersom vanlige folk var bevæpnet. Trump imiterte så måten angriperne i Paris pekte ut ofre.

Minneseremonier fra Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no