NRK Meny
President Francois Hollande legger ned krans utenfor cafeen "A La Bonne Biere" i Paris
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terrorangrep i Paris

Oppsummert

I november 2015 ble Paris åsted for en serie koordinerte terrorangrep hvor 130 personer omkom. 90 av de drepte døde da væpnede menn angrep konsertstedet Bataclan.

 • Avviser dårlig sikkerhet før angrep

  En domstol i Paris har avvist påstander fra etterlatte etter terrorangrepene i 2015 om at staten ikke hadde god nok kontroll på potensielle terrorister. IS-ekstremister tok livet av 130 mennesker på flere utesteder, blant dem Bataclan, november 2015.

 • Belgia utleverer terrormistenkt

  Belgia har utlevert terrormistenkte Osama Krayem til Frankrike, der han skal bli avhøyrd før påtalemakta kan ta ut tiltale etter Paris-åtaka i 2015. Krayem er svensk statsborgar og ein av dei hovudmistenkte etter åtaka i Paris og Brussel året etter.

 • Abdeslam ankar ikkje

  Salah Abdeslam, ein av gjerningspersonane bak Paris-terroren i 2015, ankar ikkje dommen på 20 års fengsel. Dommen det er snakk om er ikkje ein dom for terroraksjonen, men for drapsforsøk på politifolk som ville arrestere han.

 • Fordømmer Trumps Bataclan-uttalelse

  Frankrike fordømmer Donald Trumps uttalelser om terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan. I en tale til NRA i går, sa Trump at ulike angrep kunne vært unngått dersom vanlige folk var bevæpnet. Trump imiterte så måten angriperne i Paris pekte ut ofre.

 • Terrorist fikk 20 år i fengsel

  En belgisk dommer har dømt, Salah Abdeslam, den eneste overlevende terroristen etter angrepet i Paris i 2015, til 20 års fengsel for drapsforsøk på belgisk politi under pågripelsen i Brussel i mars 2016. Også den medtiltalte Sofien Ayari fikk 20 år.

Minneseremonier fra Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no