NRK Meny
President Francois Hollande legger ned krans utenfor cafeen "A La Bonne Biere" i Paris
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terrorangrep i Paris

Oppsummert

Frankrike innførte unntakstilstand etter en serie koordinerte terrorangrep i Paris i november 2015, hvor 130 personer ble drept. Siden da har det vært flere angrep rundt om i landet.

 • Terrortiltalt mann frikjent i Paris

  Ein fransk domstol har frikjent ein mann som var tiltalt for å ha hjelpt to av dei som sto bak terrorangrepa i Paris i 2015. Dommaren kom til at 31 årige Jawas Bendaoud ikkje var skuldig i å ha hjelpt to av angriparane med å skjule seg for politiet.

 • Dom mot Abdeslam kommer i april

  Kjennelse og dom i rettssaken mot terrortiltalte Salah Abdeslam kan ventes i løpet av april. Abdeslam antas å være den eneste gjenlevende av gjerningsmennene bak terrorangrepene i Paris i november 2015. Aktor kommer til å be om 20 års fengsel.

 • Paris-terrorist møter ikke i retten

  Salah Abdeslam, som antas å være sjåfør under Paris-terroren i 2015, nekter å stille i retten i Brussel torsdag. Abdeslam er den eneste gjenlevende av gjerningsmennene, og er tiltalt for drapsforsøk på politifolk i forbindelse med pågripelsen i 2016.

 • Paris-terrorist for retten

  Rettssaken mot Salah Abdeslam, som antas å ha vært sjåfør under terrorangrepet i Paris høsten 2015, startet i en domstol i Brussel mandag. Abdeslam er den eneste gjenlevende av dem som antas å ha stått bak terroren. I alt ble 130 mennesker drept.

 • Belgia utleverer Paris-mistenkt

  Belgia har utlevert en av dem som mistenkes for å ha medvirket til terroraksjonene i Paris i 2015, til Frankrike. 130 mennesker ble drept i terrorangrepene mot seks ulike mål 13. november 2015, 89 av dem i konsertlokalet Bataclan i Paris.

  Minneseremoni utenfor Bataclan i Paris
  Foto: Hans Cosson-Eide/NRK
Minneseremonier fra Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no