Hopp til innhold
President Francois Hollande legger ned krans utenfor cafeen "A La Bonne Biere" i Paris
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terrorangrep i Paris

Oppsummert

I november 2015 ble Paris åsted for en serie koordinerte terrorangrep hvor 130 personer omkom. 90 av de drepte døde da væpnede menn angrep konsertstedet Bataclan.

 • Terror-hjelparar for retten i Belgia

  14 personar blir stilt for retten i Belgia, tiltalt for å ha hjelpt jihadistane som stod bak terrorangrepa i Paris og Brussel i 2015 og 2016. To av dei tiltalte er ikkje til stades i retten, truleg fordi dei er drepne i Syria.

  Ifølge tiltalen skal dei ha hjelpt mennene som utførte terrorangrepa i Paris i november 2015, som kosta 130 menneske livet, ved å gi dei pengar, transportere dei og gi dei husrom.

  Fleire er også tiltalt for å hjelpt til under terroraksjonen som kosta 32 menneske livet i Brussel i 2016.

 • Beklager for terrorangrepet i Paris

  Det eneste overlevende medlemmet av jihadistgruppen som sto bak terrorangrepet i Paris i 2015 har beklaget til ofrene.

  – Jeg ønsker å gi mine kondolanser og gi en unnskyldning til alle ofrene, sa Salah Abdeslam i sin forklaring i rettssaken mot han.

  Den 13. november 2015 ble 130 mennesker drept i terrorangrepene, i angrep mot konsertlokalet Bataclan, barer og restauranter i sentrum og utenfor fotballstadionet Stade de France.

  Terroraksjonen var det dødeligste angrepet på fransk jord siden 2. verdenskrig. Det var også den dødeligste terroraksjonen i Europa siden bombeangrepene i Madrid 11. mars 2004.

 • Terrortiltalt seier han ikkje tok liv

  Den einaste attlevande gjerningspersonen etter terrorangrepa i Paris i 2015, Salah Abdeslam, forklarte seg i retten onsdag. Han nekta for å ha teke livet eller skada nokon. Påtalemakta meiner han hadde eit bombebelte han ikkje klarte å detonere i det koordinerte terrorangrepet, og at han var med å planlegge ugjerninga. 130 menneske blei drepne i angrepet, dei fleste av dei på ein konsert i konsertlokalet Bataclan.

 • François Hollande vitner i terrorrettssak

  Kunne man ha avverget terrorangrepet i Paris 13. november 2015? Det er spørsmålet når tidligere president François Hollande vitner i terrorrettssaken onsdag.

  Selv om franske myndigheter ikke blir anklaget for noe i forbindelse med saken, har retten bedt Frankrikes tidligere president François Hollande om å vitne.

  Hollande skal fortelle hvordan han opplevde hva som skjedde da 130 mennesker ble drept i terrorangrepene i Paris 13. november 2015, i angrep mot konsertlokalet Bataclan, barer og restauranter i sentrum og utenfor fotballstadionet Stade de France.

  Daværende president Hollande var selv til stede på Stade de France under angrepene.

  Terroraksjonen var det dødeligste angrepet på fransk jord siden 2. verdenskrig. Den var også det dødeligste terroraksjonen i Europa siden bombeangrepene i Madrid 11. mars 2004.

  (NTB)

 • Bataclan-rettssaken starter i Paris

  Rettssaken etter terrorangrepet mot utestedet Bataclan i Paris i 2015, starter i Frankrike med 20 tiltalte, nesten 2000 ofre, 330 advokater og 500 journalister. 90 mennesker døde i angrepet. Franske medier omtaler det som «århundrets rettssak». Av de 20 tiltalte er det 14 som møter i retten. Fem er regnet som døde, mens den siste sitter fengslet i Tyrkia.

Minneseremonier fra Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no