Hopp til innhold

Paris-terrorsiktet nektet å snakke

Til tross for at terrorsiktede Salah Abdeslam hadde lovet å forklare seg under dagens avhør, så sa han ikke ett ord.

Sikkerhetsoppbud under avhøret av Salah Abdeslam

Det var et stort sikkerhetsoppbud da Salah Abdeslam ble fraktet til en domstol i Paris.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

Salah Abdeslam, portrett

Salah Abdeslam har innrømmet å deltatt i terrorangrepet mot Paris, men ville ikke snakke med fransk politi i dag.

Foto: STR / Afp

Abdelslam ble utlevert til Frankrike i april etter en stor politiaksjon i Brussel og er siktet for terrorangrepene i Paris i tillegg drapsforsøk i forbindelse med en politiaksjon i Belgia tre dager før han ble pågrepet.

Aksepterer ikke videoovervåking

26-åringene skal være den eneste overlevende etter terroraksjonen i Paris den 13. november i fjor der 130 mennesker mistet livet.

I dag ble han for første gang fremstilt for en domstol i Paris, og det var knyttet stor spenning til om han kom til å forklare seg, slik han tidligere har gitt uttrykk for gjennom sin advokat.

– Han ønsker å fortelle og forklare hvorfor han ble radikalisert, og om sin rolle i angrepene, men han vil ikke påta seg noe ansvar for hva andre har gjort, sa hans advokat Frank Berton i forkant av dagens avhør. Men den gang ei.

Abdelslam sa ikke et ord og ønsket ikke å forklare seg om verken sin rolle eller om radikalisering.

– Han aksepterer ikke å bli videoovervåket 24 timer i døgnet. Han blir psykisk sliten av det, fortalte Berton pressen i dag etter at det ble klart at hans klient ikke ønsker å samarbeide med politiet.

Har innrømmet

Tidligere så har 26-åringene innrømmet at han har leid biler og booket hoteller i forbindelse med angrepene. Men han sier at broren hans, Brahim, fortalte ham at det var Abdelhamid Abaaoud som var hovedmannen bak Paris-angrepene.

– Jeg møtte Abaaoud i Charleroi natten mellom 11. og 12. november. Det er den eneste gangen jeg har sett ham, fortalte han til belgisk politi før han ble utlevert, ifølge BFMTV.

I det avhøret fortalte han også at han hadde en liten rolle i selve angrepet og at han trakk seg fra planen.

– Jeg skulle gå inn som tilskuer på Stade de France, men jeg hadde ikke billett. Jeg slapp av de tre passasjerene mine, dro min vei og kjørte rundt på måfå, sa han den gang.

I dag var det et stort sikkerhetsoppbud og store deler av området rundt domstolen var avsperret. Det er ikke klart når Abdelslam vil bli forsøkt avhørt igjen. Og selve rettssaken mot 26-åringen vil kreve omfattende sikkerhetstiltak.

SISTE NYTT

Siste nytt