Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Uber: 6000 overgrep på 2 år i USA

  Taxitjenesten Uber melder om at de fikk rapport om nesten 6000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA i 2017 og 2018. Tallene er hentet fra en rapport som Uber selv offentliggjorde torsdag.

 • California krever Uber-ansettelser

  Delstaten California krever at Uber, Lyft og andre firmaer i app-økonomien gir sine sjåfører ansatte-kontrakter. Loven er vedtatt i delstatens senat og skal opp i delstatsforsamlingen. Vedtak der er ventet å bli en formalitet, melder New York Times.

 • Internasjonal Uber-streik

  Sjåfører tilknyttet transporttjenestene Uber og Lyft streiker nå i flere storbyer. Det skriver CNN. Streikene er i hovedsak i USA, Storbritannia og Australia. Sjåførene streiker for bedre lønn og vilkår.

  Laster Twitter-innhold
 • Uber får selvkjørende biler

  Bilprodusenten Toyota går inn med ytterligere 500 millioner dollar i Uber. Målet er at Uber i USA fra 2021 skal ha selvkjørende Toyota-modeller. Det skal være snakk om flere hundre biler som skal ut på veien i første fase av prosjektet, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no