Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Internasjonal Uber-streik

  Sjåfører tilknyttet transporttjenestene Uber og Lyft streiker nå i flere storbyer. Det skriver CNN. Streikene er i hovedsak i USA, Storbritannia og Australia. Sjåførene streiker for bedre lønn og vilkår.

  Laster Twitter-innhold
 • Uber får selvkjørende biler

  Bilprodusenten Toyota går inn med ytterligere 500 millioner dollar i Uber. Målet er at Uber i USA fra 2021 skal ha selvkjørende Toyota-modeller. Det skal være snakk om flere hundre biler som skal ut på veien i første fase av prosjektet, skriver NTB.

 • Toyota investerer i Uber

  Den japanske bilprodusenten Toyota investerer 500 millioner dollar i taxitjenesten Uber. De to selskapene inngår et samarbeid om å utvikle selvkjørende biler, ifølge en pressemelding.

 • Beste resultat for Uber i Norge

  Taxitjenesten Ubers norske virksomhet fikk et resultat på 1,28 millioner kroner før skatt i fjor, samme år som selskapet la ned en av tjenestene her, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet er det beste siden selskapet ble etablert i Norge i 2013.

 • Uber får ny kjørelisens i London

  Taxitjenesten Uber vant fram i retten og får tilbake kjørelisensen i den engelske hovedstaden. Selskapet ble fratatt lisensen av transportmyndighetene i 2017, til ergrelse for 40.000 Uber-sjåfører. Nå får selskapet lisens for 15 nye måneder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no