Hopp til innhold
Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Seier for Uber og Lyft i California-søksmål

  En domstol i California gir drosjeselskapene Uber og Lyft medhold i at deres sjåfører fortsatt kan behandles som kontraktarbeidere og ikke ansatte.

  En ankedomstol i delstaten opprettholdt mandag utfallet av en folkeavstemning kjent som Proposition 22. Forslaget, som ble vedtatt i 2020, tillot at selskapene kunne behandle sjåførene som kontraktarbeidere, og som ansatte, skriver Wall Street Journal.

  Kjennelsen er en seier for Uber, Lyft og andre appbaserte selskaper i tjenestenæringen. (NTB)

 • Dataangrep mot Uber

  Uber ble rammet av et dataangrep torsdag. Omfanget er uklart, men selskapet måtte stenge ned flere interne systemer, skriver New York Times.

  En talsperson for Uber sier til avisa at selskapet etterforsker angrepet og er i kontakt med politiet.

  De ansatte ble instruert til å ikke bruke kommunikasjonsplattformen Slack, og opplevde at andre interne systemer var utilgjengelige, får avisa opplyst av to anonyme ansatte.

 • Mer enn 500 kvinner saksøker Uber

  Transportgiganten Uber er saksøkt i USA av rundt 550 kvinner som sier de har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller annen vold av selskapets sjåfører.

  Saksøkerne mener selskapet har latt være å gjøre noe med saken i flere år, selv om de ble klare over omfanget av problemet i 2014. (NTB)

 • Mark MacGann står fram som varslar bak Uber-lekkasjen

  Karrierelobbyist Mark MacGann som leia taxitenesta Uber sin innsats for å vinna regjeringar over heile Europa, Midtausten og Afrika, har stått fram som varslaren bak Uber-lekkasjen.

  MacGann lekka 124.000 interne dokument frå perioden 2013 til 2017 til 42 mediehus.

  Ifølge avsløringane, skal Uber i denne perioden har undergrava drosjemarknaden og pressa regjeringar til å skriva om lover til selskapet sin fordel.

 • Uber ansetter 70.000 sjåfører

  Uber gir 70.000 sjåfører fast ansettelse i Storbritannia etter at høyesterett slo fast at sjåførene ikke er å anse som selvstendig næringsdrivende. For sjåførenes del innebærer ansettelsen at de er sikret britisk minstelønn, pensjonsrettigheter og ferie på lik linje med andre arbeidstakere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no