NRK Meny
Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Uber godtar bot på 5 millioner

  – Selv om vi er uenige i forelegget ønsker vi å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer, skriver Carl Endresen, Norgessjef i Uber. Taxitjenesten Uber vedtok i dag et forelegg for brudd på Yrkestransportloven.

 • Uber har vedtatt forelegg

  Selskapene Uber Norway As og Uber BV vedtok torsdag forrige uke forelegg for brudd på Yrkestransportloven. Foreleggene var på 2,5 millioner kroner per selskap. Fordi foreleggene er vedtatt vil sakene ikke komme opp for domstolene.

 • Mener Taxiforbundet brøt loven

  Datatilsynet mener Norges Taxiforbund brøt loven da de avslørte Uber-sjåfører og intervjuet flere av dem uten å opplyse om det. Forbundet leide inn PR-firmaet Aabø & co. for å kjøre Uber og samle opplysninger om sjåførene, ifølge Dagens Næringsliv.

 • Mener Taxiforbundet brøt loven

  Datatilsynet mener at Taxiforbundet brøt loven da de fikk pr-firmaet Aabø & Co til å samle inn informasjon om Ubers sjåfører, skriver DN. Datatilsynet reagerer på at Uber-sjåfører ble intervjuet uten at de visste hva opplysningene skulle brukes til.

 • Uber anker London-utestengelse

  Uber sendte fredag inn en klage til britiske domstoler med mål om å få endret beslutningen fra Londons transportmyndigheter om å frata Uber lisensen til å drive i byen. Det melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no