NRK Meny
Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Nytt nederlag for Uber i EU-domstol

  EU-domstolen fastslår at medlemslandene kan straffeforfølge Uber-sjåfører som kjører uten lisens. Det er den franske regionaldomstolen i Lille som har brakt saken mot Uber France inn for EU-domstolen.

 • Uber selger seg ut i Sørøst-Asia

  Selskapet bak kjøretjenesten Uber har solgt sin avdeling i Sørøst-Asia til sin store rival i regionen, Grab. Det opplyser begge selskapene i en pressemelding natt til mandag. Som en del av avtalen overtar Uber 27,5 prosent av aksjene i Grab.

 • Problemer med bilen før ulykken

  Ubers selvkjørende bil som var involvert i en dødsulykke med en fotgjenger, hadde trøbbel allerede før ulykken, melder New York Times. Avisen har sett interne Uber-dokumenter og snakket med to kilder som er kjent med selskapets virksomhet i Phoenix.

 • Fotgjenger påkjørt av førerløs bil

  En kvinne i Arizona i USA omkom da hun ble påkjørt av en selvkjørende bil betjent av Uber. Selskapet innstiller nå testkjøringen av slike biler i en rekke byer. Dødsulykken antas å være den første med slike selvkjørende biler på offentlige veier.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no