Uber-Safety
Foto: Eric Risberg / Ap

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber er en tjeneste basert på en mobilapp som formidler kjøreoppdrag mellom passasjerer og Uber-tilknyttede sjåfører som benytter sine egne biler i transporten. Tjenesten har møtt motstand i en rekke land.

 • Milliardtap for Uber

  Transportnettverket Uber tapte mer enn 800 millioner dollar i tredje kvartal, melder Bloomberg. Det tilsvarer nesten 7 milliarder norske kroner. Bloomberg siterer ikke navngitte kilder i firmaet, men Uber har ikke selv bekreftet tallene.

 • Taxiforbundet anmelder Uber

  Norges Taxiforbund har levert en omfattende anmeldelse mot selskapet Uber til politimesteren i Oslo. Fire underselskaper anmeldes for brudd på yrkestransportloven.

 • Uber tiltalt i Danmark

  Dansk påtalemyndighet har tiltalt Uber for ulovlig taxivirksomhet i Danmark. De vil legge ned påstand om bøter på om lag 30.000 danske kroner per kjøretur som er formidlet via Uber-appen, melder NTB.

 • Dansk Uber-sjåfør dømt

  En Uber-sjåfør i Danmark er dømt til å betale en bot på 6.000 danske kroner for ulovlig taxikjøring. Dermed stadfester den danske lagmannsretten en tidligere dom fra tingretten i København. Flere Über-sjåfør har også blitt avskiltet i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no