Hopp til innhold
Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • Uber ansetter 70.000 sjåfører

  Uber gir 70.000 sjåfører fast ansettelse i Storbritannia etter at høyesterett slo fast at sjåførene ikke er å anse som selvstendig næringsdrivende. For sjåførenes del innebærer ansettelsen at de er sikret britisk minstelønn, pensjonsrettigheter og ferie på lik linje med andre arbeidstakere.

 • Uber selger selvkjørende-satsing

  Uber selger grenen av selskapet som utvikler teknologi for selvkjørende biler, melder DPA. Oppstartsbedriften Aurora, som også utvikler robotbiler, står bak kjøpet. Som en del av salget, investerer Uber også drøyt 3,5 milliarder kroner i Aurora.

 • Uber gjer comeback i Noreg

  Den omstridde drosjetenesta Uber kasta inn handkleet i Noreg i 2017, men når ei ny drosjelov trer i kraft søndag, er vegen klar for å innføre tenestene på nytt her i landet, melder Dagens Næringsliv. Uber vil då óg innføre elbil-tenesta Uber Green.

  Thumbnail for 'Uber wins back London license'
  Foto: Thomson Reuters
 • Får forlenget lisensen i London

  Amerikanske Uber har vunnet fram med sin anke i Storbritannia og får dermed forlenget lisensen til å kjøre i London. Lisensen gjelder i 18 måneder, til stor glede for Ubers 45.000 sjåfører og 3,5 millioner kunder i den britiske hovedstaden.

 • Uber får att London-lisens

  Taxigiganten Uber har vunne mot Transport for London i retten, og får dermed att lisensen sin for taxidrift i byen, melder Reuters. Transportregulatoren har tidlegare teke frå dei lisensen grunna bekymringar om forsikring og føraridentifikasjon.

  UBER-BRITAIN/REPORT
  Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no