NRK Meny
Uber Oslo
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Taxitjenesten Uber

Oppsummert

Uber har ifølge seg selv over 280 000 kunder i Norge. Fra november 2017 tar Uber pause i Norge på ubestemt tid for sin viktigste tjeneste Uber Pop.

 • EU-domstolen klar med Uber-dom

  EU-domstolen konkluderer med at Uber må anses som et transportselskap. Utfallet kan få store konsekvenser for hele delingsøkonomien, fordi sjåfører kan bli underlagt de samme transportreglene som resten av bransjen.

 • Uber ble hacket og skal granskes

  Det appbaserte drosjeselskapet Uber etterforskes i USA og en rekke europeiske land etter at hackere i fjor hentet ut informasjon om millioner av Uber-brukere. Selskapet informerte ikke om dataangrepet før nå, melder Bloomberg.

 • Uber utsatt for dataangrep

  Hackere har stjålet personlig informasjon som navn, e-postadresse og telefonnummer til 57 millioner Uber-kunder og sjåfører, melder Bloomberg. Dataangrepet skal ha skjedd i oktober 2016, og Uber skal ifølge avisa ha holdt dette hemmelig frem til nå.

 • Uber godtar bot på 5 millioner

  – Selv om vi er uenige i forelegget ønsker vi å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer, skriver Carl Endresen, Norgessjef i Uber. Taxitjenesten Uber vedtok i dag et forelegg for brudd på Yrkestransportloven.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no