Hopp til innhold
Strømkabler
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Strømpriser

Oppsummert

De siste to årene har strømprisen i store deler av landet vært uvanlig høy. Markedsprisen på strøm kan følges fra time til time på strømbørsen Nord Pool.

 • Minuspriser på strøm i store deler av Norge søndag

  Mellom klokken 14 og 15 får kunder på Østlandet og Sørlandet en spotpris på -17 øre per kilowattime (kWh), mens kunder på Vestlandet får en pris på -15 øre per kWh, skriver bransjenettstedet Europower.

  De to nordligste prisområdene i Norge, Midt-Norge og Nord-Norge, har en gjennomsnittspris på 4 øre/kWh søndag. På Østlandet, Sørlandet og Vestlandet blir snittprisen henholdsvis 18 øre/kWh, 35 øre/kWh og 19 øre/kWh

 • Strømprisen holdt flat utvikling gjennom vinteren

  Strømprisene gikk opp med 0,1 prosent fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år, ifølge SSB. Det er 4,4 prosent lavere enn samme periode i fjor.

  Når man trekker fra strømstøtten, endte den gjennomsnittlige strømprisen for husholdningene på 137,5 øre per kilowattime. Uten strømstøtte ville snittet ligget på 148,6 øre kilowattimen.

  Strømprisene i statistikken gjelder for husholdningene, og omfatter avgifter og nettleie. Støtten i de første tre månedene i år var på i gjennomsnitt 11,1 øre per kilowattime. Satsene var høyest i første del av januar.

  I første kvartal var utbetalingene til strømstøtte høyest i Sør-Norge,

 • Fyllingsgraden opp med 4,1 prosentpoeng

  I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 31,8 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 19. Fyllingsgraden er da opp 4,1 prosentpoeng fra uke 18.

  Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

  Den samlede graden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 35,6 prosent. Det er magasinene i Nord-Norge som trekker ned.

  I Nord-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene. Der lå nivået på 20,54 prosent, ned 0,3 prosentpoeng fra uken før. Forrige rekordlave nivå der var på 28,79 prosent.

 • Ny direktør i Statnett

  Fredrik Färber (45) har takket ja til stillingen som kommunikasjonsdirektør i Statnett. Han tiltrer stillingen 1. august.

  Fredrik Färber leder i dag forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet.

  Fra tidligere har han lang erfaring fra politikken, blant annet som statssekretær ved Statsministerens kontor og i Finansdepartementet.

  Han er også tidligere generalsekretær og kommunikasjonssjef for Fremskrittspartiet.

 • Resultatfall for Statkraft – tente 6,8 milliarder etter skatt i første kvartal

  Driftsinntektene var 19,6 milliardar i første kvartal i år samanlikna med 23,5 millardar på same tid i fjor.

  Det skriv selskapet i ei børsmelding.

  Selskapet seier sjølv dei er nøgde med resultatet etter to spesielle år i markaden med høge straumprisar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no