Hopp til innhold
Strømkabler
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Strømpriser

Oppsummert

De siste to årene har strømprisen i store deler av landet vært uvanlig høy. Markedsprisen på strøm kan følges fra time til time på strømbørsen Nord Pool.

  • Årets høyeste strømpris i sør i morgen

    Strømprisen blir høy i Sør-Norge tirsdag. Sunnhordland til Buskerud får den høyeste spotprisen så langt i år. Klokka 7 bikker prisen over 2 kroner/kWh.

    På Østlandet har ikke prisene vært så høye siden 16. januar. Døgnprisen på 92 øre/kWh er den høyeste på fire uker, skriver Europower.

  • Tiltak fra Statnett skal redusere prisforskjellene på strøm i Sør-Norge

    Statnett skal gjennomføre tiltak for å minske forskjellene på strøm etter at innbyggere i Agder og på Sørvestlandet tidvis måtte betale mer for strøm i fjor enn naboområdene.

    Blant annet skal de oppgradere ledninger slik at de tåler høyere temperatur og dermed kan overføre mer strøm.

    – På sikt forventer vi at markedsutviklingen i Norge og Europa i kombinasjon med nettforsterkninger vil bidra til likere priser, sier Peer Olav Østli, konserndirektør for systemdrift i Statnett.

    Statnett vurderer kontinuerlig ytterligere tiltak, opplyser Østli.

    (NTB)

    Strømpris Rena. Strømmaster. Strømnett. Elektrisitet. Strøm
    Foto: Torbjørn Brovold / NRK
  • Fyllingsgraden opp med 1,8 prosentpoeng

    Vannmagasinene i Norge hadde en fyllingsgrad på 28,8 prosent forrige uke, altså uke 15. Fyllingsgraden er da opp 1,8 prosentpoeng fra uke 14. Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

    Den samlede graden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 32,8 prosent. Det er magasinene i Nord-Norge som trekker ned.

    I Nord-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene. Der lå nivået på 25,31 prosent, ned 0,9 prosentpoeng fra uken før. Forrige rekordlave nivå der var på 25,81 prosent.

    (NTB)

  • Lave strømpriser på Sør- og Østlandet lørdag

    Lørdag ettermiddag får to prisområder på Sør- og Østlandet tidenes nest laveste strømpris: minus 37 øre.

    Klokken 15 lørdag blir spotprisen i NO1 (Østlandet) og NO2 (Sørlandet) på minus 37 øre/kWh, før avgifter og nettleie. I timen før er prisen minus 35 øre/kWh, melder Europower.

    Til sammen er det negativ pris i syv timer lørdag. Bare én dag har timeprisene vært lavere. Det var 16. juli i fjor, da prisen på strøm i Sør-Norge var minus 70 øre per kilowattime.

    På det dyreste koster strømmen i Sør-Norge 43 øre per kWh lørdag.

    I Nord-Norge ligger lørdagprisene på mellom 15 og 30 øre.

    (NTB)

  • «Gratis strøm» i Stor-Oslo på søndag

    Søndag kan det lønne seg å ta klesvasken. Da får deler av Sør-Norge minuspriser på strøm fra klokken 9 til 17. Men du må fortsatt ut med noen kroner i nettleie, avgifter og påslag.

    I prisområdet rundt Oslo og prisområdet lengst sør i landet – NO2 – havner timeprisen ned i minus 12 øre kilowattimen på det laveste søndag, viser ferske tall fra strømbørsen Nord Pool.

    Ifølge bransjebladet Europower er dette den billigste aprildagen på tre år. Det skal skyldes overskuddsproduksjon i Spania, Frankrike og Nord-Tyskland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no