NRK Meny
strømpriser
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Strømpriser

Oppsummert

Den milde vinteren har gjort at strømforbruket i vinter har vært rundt 5 prosent mindre enn i fjor, mens prisene er de laveste på sju år.

 • 3 av 4 får høyere nettleie

  På grunn av store investeringer i strømnettet må tre av fire strømkunder belage seg på å betale mer i nettleie neste år. Det viser en undersøkelse blant 30 nettselskaper. I snitt vil nettleien gå opp 5,5 prosent der det er varslet økning.

 • Strømprisen opp 9 prosent siste år

  I gjennomsnitt kostet strømmen 33,3 øre per kilowattime i tredje kvartal i år, en økning på 9 prosent fra samme periode i fjor. Tar man med nettleie og avgifter måtte norske husholdninger ut med i gjennomsnitt 95,2 øre, viser talla SSB la fram fredag

 • Venter at prisen går ned

  Norske strømpriser økte over 20 prosent første halvår i år. Men fram mot 2020 vil prisene synke med 20 til 30 prosent, slår energileverandøren LOS Energy fast. Forklaringen på prishoppet ligger i Kina, mens grunnen til at strømmen vil bli billigere, er utviklingen av fornybar energi.

  Kabler med norsk vannkraft, blant annet
  Foto: Brennpunkt / NRK
 • Strømmen er blitt dyrere

  Strømprisen i Sør-Norge var nærmere 20 prosent høyere i andre kvartal i år enn i tilsvarende periode i fjor. Mindre vann i magasinene og høyere kullpriser i Europa strømmen dyrere enn den var i 2016, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no