Strømmaster og kraftledninger
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Strømpriser

Oppsummert

Aktører fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og andre land handler elektrisk energi på Nord Pool. Statnett og Svenska Kraftnät har ansvaret for at det alltid er balanse mellom uttak og innmating av kraft i Norge og Sverige. (SNL.no)

 • Mildvær gir lavere kraftpriser

  Høyere temperaturer i store deler av Norge fører til lavere kratfpriser, skriver NVE. Dette bidro til en reduksjon i norsk forbruk i uke 7 sammenlignet med uken før. Gjennomsnittlig ukepris for Norge gikk ned og ligger nå på 44,8 øre/kWh.

 • Rekordhøg straumpris fleire stader

  Det er ekstremt høge straumprisar fleire stader i landet i dag. Prisen på 2,45 kr/kWh i Oslo er den høgste på elleve år, ifølge kraftbørsen Nord Pool. Bergen har hatt den høgste områdepris og timepris nokon gong, melder magasinet Europower.

 • Svært høge straumprisar

  Kulda gjer at straumprisane framleis er høge. I Bergensområdet har straumen aldri vore dyrare enn i dag, skriv bransjebladet Montel.

 • Straumprisrekord i Bergen torsdag

  Torsdag mellom klokka 8 og 9 blir straumprisen i Oslo og Bergen 2,44 kroner per kWh, melder Europower Energi. Det blir ny rekord i Bergen, som blei skild ut som eige prisområde i mars 2010.

  Strømmaster og kraftledninger
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no