Hopp til innhold
9mLiBgQyGRU
Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Strømpriser

Oppsummert

Strømprisene i Sør-Norge er for tiden rekordhøye. Markedsprisen på strøm kan følges fra time til time på strømbørsen Nordpool.

 • Statnett ber om å få slippe gebyr på gigainntekt

  Strømkrisen gjør at Statnett tjener mer enn tillatt. Nå ber det statseide selskapet om å få slippe strafferente på de skyhøye inntektene.

  Den tillatte inntekten til Statnett er på 9,5 milliarder i året. Allerede i mars var flaskehalsinntektene, inntektene foretaket tjener for å frakte strøm mellom to prisområder med ulike priser, oppe i 4,5 milliarder kroner, skriver Klassekampen.

  (NTB)

 • Magasinfyllingen økte i forrige uke

  Fyllingsgraden på de norske vannmagasinene økte i forrige uke med 1,9 prosentpoeng til 25,2 prosent. Samtidig økte kraftprisen i hele Norden.

  Det skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin ukentlige statusoppdatering onsdag.

  Magasinene er likevel et godt stykke under medianverdien for de siste 20 årene, da fyllingsgraden har vært 39,5 prosent på tilsvarende tidspunkt. (NTB)

 • Makspris på 1,88 kroner per kWh for strøm lørdag

  Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 21 og 22 vil strømprisen der ligge på 1,88 kroner per kilowattime (kWh).

  Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Midt-Norge blir prisen 0,17 kroner per kWh på sitt høyeste og i Nord-Norge blir prisen 0,13 kroner.

  En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

  (NTB)

 • NVE kalte inn kraftselskaper til møte: – Ønsket å minne om ansvaret

  I en pressemelding skriver NVE at de i dag har avholdt møte med kraftselskapene i Sør-Norge om de lave fyllingsgradene og høye strømprisene sør i landet.

  – Det er kraftselskapene som har ansvaret for å foreta de løpende beslutningene om disponeringen av vannkraften gjennom året, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lun i meldingen.

  Ifølge Lund var formålet med møtet å høre selskapets vurderinger, og formidle NVEs vurderinger om kraftsituasjonen i Norge.

  – Vi ønsket å minne om ansvaret selskapene har for å forvalte vannkraftressursene våre på en samfunnsmessig god måte, sier Lund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no