NRK Meny
strømpriser
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Strømpriser

Oppsummert

Den milde vinteren har gjort at strømforbruket i vinter har vært rundt 5 prosent mindre enn i fjor, mens prisene er de laveste på sju år.

 • 3 av 4 får høyere nettleie

  På grunn av store investeringer i strømnettet må tre av fire strømkunder belage seg på å betale mer i nettleie neste år. Det viser en undersøkelse blant 30 nettselskaper. I snitt vil nettleien gå opp 5,5 prosent der det er varslet økning.

 • Strømprisen opp 9 prosent siste år

  I gjennomsnitt kostet strømmen 33,3 øre per kilowattime i tredje kvartal i år, en økning på 9 prosent fra samme periode i fjor. Tar man med nettleie og avgifter måtte norske husholdninger ut med i gjennomsnitt 95,2 øre, viser talla SSB la fram fredag

 • Venter at prisen går ned

  Norske strømpriser økte over 20 prosent første halvår i år. Men fram mot 2020 vil prisene synke med 20 til 30 prosent, slår energileverandøren LOS Energy fast. Forklaringen på prishoppet ligger i Kina, mens grunnen til at strømmen vil bli billigere, er utviklingen av fornybar energi.

  Kabler med norsk vannkraft, blant annet
  Foto: Brennpunkt / NRK
 • Strømmen er blitt dyrere

  Strømprisen i Sør-Norge var nærmere 20 prosent høyere i andre kvartal i år enn i tilsvarende periode i fjor. Mindre vann i magasinene og høyere kullpriser i Europa strømmen dyrere enn den var i 2016, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

 • Dyrere strøm mot 2030

  Strømmen her i landet kommer til å bli 30 prosent dyrere fram mot 2030. Det viser beregninger fra Norges vassdrags- og energidirektorat. Aftenposten skriver at hovedgrunnen er at mye kraft skal eksporteres, og norske kunder må betale for utbyggingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no