Strømmaster og kraftledninger
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Strømpriser

Oppsummert

De norske kraftprisene har de siste årene vært lave, spesielt om sommeren. I år har kraftprisene økt kraftig. Tørken har gitt mindre vann i kraftmagasinene og hetebølgen har ført til driftsproblemer i mange kraftverk og høyt strømforbruk.

 • 92 prosent har fått nye strømmålere

  Ni av ti husstander har fått installert nye automatiske strømmålere. Målere skal installeres i alle norske hjem innen 1. januar. 2019. Målet er å redusere kostnadene til drift og vedlikehold, og å gi kundene bedre kontroll med eget forbruk.

 • Staten øker nettleien

  Store investeringer i strømnettet gjør at Statnett øker tariffen for neste år. I snitt betyr det en økning på 0,6 øre per kilowattime for vanlige forbrukere. Dersom man bor i en enebolig blir det rundt 120 kroner mer i strømregning i året.

 • Høyeste strømpriser på sju år

  Strømprisen for husholdninger i andre kvartal var 35 prosent høyere enn samme periode i fjor. Ikke siden 2011 har strømprisene vært like høye. Snittet for husholdningene var i andre kvartal i år på 44,6 øre per kilowattime, melder SSB.

 • Mot ny rekord i strømforbruket

  Trass i skyhøye strømpriser bruker vi mer strøm enn noensinne, viser tall fra NVE. Så langt i år er forbruket nærmere 3 prosent høyere enn på samme tid i fjor, opplyser rådgiver Martin Andreas Vik i Norges vassdrags- og energiverk (NVE) til NTB.

 • Høyeste strømpris på tolv år

  Strømprisen her i landet er den høyeste på 12 år. I hovedstadsregionen var strømprisene i august hos kraftbørsen Nord Pool i gjennomsnitt 49 øre per kilowattime. I fjor var tilsvarende pris i samme måned 25 øre, skriver nettavisen E24.

  Kabler med norsk vannkraft, blant annet
  Foto: Brennpunkt / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no