Hopp til innhold
Ny strømmetjeneste Strim
Foto: RiksTV

Strømmetjenester

Oppsummert

Regjeringen vil ha en egen forbrukerkjøpslov for apper og strømmetjenester. Vi bruker mer penger på strømmetjenester, og regjeringen foreslår nå en ny lov som styrker forbrukernes rettigheter.

  • Fortsatt røde tall for Viaplay

    Det kriserammede strømmeselskapet Viaplay gikk med et driftsunderskudd på 473 millioner svenske kroner i første kvartal. Det tilsvarer drøye 480 millioner norske kroner.

    Til sammenligning var underskuddet i samme kvartal i fjor på 325 millioner svenske kroner. Derimot steg omsetningen fra 4,5 milliarder til 4,7 milliarder svenske kroner.

    (NTB)

  • Viaplay tapte 9,7 milliarder svenske kroner i fjor

    Den kriserammede strømmetjenesten tapte 2,9 milliarder i fjerde kvartal, melder E24.

    Viaplay er i store økonomiske problemer, og tapte også 700 millioner svenske kroner i tredje kvartal 2023.

  • Variety: Paramount sier opp 800

    Ifølge bransjemagasinet Variety, skal Paramount Global si opp rundt 800 ansatte på verdensbasis. Dette skal tilsvare rundt 3% av arbeidsstyrken.

    Paramount Global inkluderer blant annet CBS, Paramount Pictures, Paramount+, Pluto TV, Showtime og MTV, og føyer seg inn i rekken av kutt i strømmebransjen den siste tiden.

    Paramount-toppleder Bob Bakish kunngjorde nedbemanning i en melding Variety har fått tilgang til tirsdag. Det står ikke spesifisert antall der, tallet 800 anslår ikke navngitte kilder til magsinet.

  • Viaplays kriseplan godkjent av ekstraordinær generalforsamling

    Eierne av den kriserammede strømmetjenesten Viaplay har sagt ja til foreslått redningsplan.

    Eierne ga sin tilslutning til planen på onsdagens ekstraordinære generalforsamling, skriver Viaplay i en pressemelding.

    Med vedtaket har Viaplays eiere – inkludert den norske storeieren Schibsted – godkjent et opplegg som innebærer at de gjennom en målrettet emisjon gir bort nesten all sin innflytelse over selskapet til de nye hovedeierne, franske Canal Plus og tsjekkiske PPF, melder nyhetsbyrået TT.

    Viaplay ønsker å hente inn 4 milliarder kroner i ny kapital ved å utstede nye aksjer. I tillegg kommer en stor gjeldssanering som kreditorene åpnet for på et møte mandag.

    Norske Schibsted eier om lag ti prosent av aksjene i Viaplay. TT skriver at det norske medieselskapets aksjer, som ble kjøpt for 380 millioner kroner, blir nærmest verdiløse om onsdagens redningsplan ble vedtatt.

    (NTB)

  • Nyhetsbyrå: Viaplay-eierne skal stemme over dramatisk kriseplan: – Nå har vi et blodbad

    Den kriserammede strømmetjenesten Viaplays eiere skal onsdag stemme over en dramatisk redningsplan. Utfallet kan få store konsekvenser.

    Det er det svenske nyhetsbyrået TT som skriver at Viaplay-eierne, deriblant norske Schibsted, skal ta stilling til en plan som kan gi de nye hovedeierne, franske Canal Plus og tsjekkiske PPF, noe nær all makt.

    – Det er svært brutalt for aksjeeierne, sier sjefjurist Sverre Linton i Aktiespararna, som er en medlemsorganisasjon for svenske aksjeeiere.

    Linton er kritisk til at Viaplay ikke på et tidligere tidspunkt har gjort det klart for aksjeeierne hvor tøft det står til i selskapet. Småsparerne rammes spesielt.

    – Nå har vi et blodbad, der selskapet forhåpentligvis får beholde hodet, sier sjefsjuristen.

    Norske Schibsted eier om lag ti prosent av aksjene i Viaplay. TT skriver at det norske medieselskapets aksjer, som ble kjøpt for 380 millioner kroner, blir nærmest verdiløse om onsdagens redningsplan blir vedtatt.

    Jann-Boje Meinecke, som er investeringsansvarlig i Schibsted, vil ikke kommentere den potensielle økonomiske smellen.

    – Vi ser på våre muligheter i denne prosessen og kommer tilbake med en beskjed til markedet når vi finner det rett, sier han.

    (NTB)

    Håndball-VM kvinner Norge 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no