Utsnitt av medlemmer av ECPRD 2018, inkludert Mikhail Botsjkarev (med rød ring), foran Stortinget.
Foto: PETER MYDSKE / STORTINGET

Spionmistenkt russer på Stortinget

Oppsummert

Russiske Mikhail Botsjkarjov satt varetektsfengslet i 4 uker i 2018, siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet på et seminar på Stortinget. Nå krever han han en unnskyldning og erstatning. Han sier den mistenkelige oppførselen skyldtes en fotskade.

 • Spionsak på Stortinget henlagt

  Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste har Riksadvokaten har henlagt saken mot den spionsiktede russeren Mikhail Botsjkarov i dag. Det opplyser hans forsvarer Hege Aakre til VG. Botsjkarov ble arrestert etter mistenkelig oppførsel på Stortinget i fjor.

 • Spionsak sendt til riksadvokaten

  Saken mot den spionmistenkte russeren som oppførte seg merkelig på Stortinget, er ferdig etterforsket, melder Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Ifølge VG har PST sendt saken til riksadvokaten som avgjør om det blir tiltale.

 • Spionmistenkt krever erstatning

  Den mistenkelige oppførselen til russiske Mikhail Botsjkarov på Stortinget skal blant annet ha vært hyppige toalettbesøk der han behandlet en fotskade. Han krever nå en unnskyldning og erstatning etter fire uker i varetekt.

 • Krever norsk beklagelse

  Russiske myndigheter har gjentatt sitt krav om en norsk beklagelse for fengslingen av Mikhail Botsjkarev som ble siktet av PST for spionasje, det skriver NTB. Norges handlinger er en provokasjon og et fiendtlig utspill, sier russiske myndigheter.

Se intervjuet med Stortingets direktør, Marianne Andreassen.
NRK intervjuer Mikhail Botsjkarjov

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no