Demonstrasjon i Nairobi 17.11.2017
Foto: BAZ RATNER / Reuters

Kenya

Oppsummert

Demonstranter som støtter opposisjonen i Kenya har de siste dagene protestert mot regjeringen i Nairobi. Uroen har vart helt siden det underkjente presidentvalget i september. Etter at president Kenyatta ble gjenvalgt i oktober, har uroen vokst.

 • Seier til Somalia i FN-domstolen

  Den internasjonale FN-domstolen har gitt Somalia retten til mesteparten av et mulig ressursrikt område i Indiahavet som Kenya hadde gjort krav på.

  FN-domstolen slår fast at landene ikke har evnet å komme til enighet om en maritim grense, og trekker selv en ny grense. Den ligger mye nærmere kravet til Somalia, men Kenya får beholde en liten del av havområdet.

 • Erklærer tørke nasjonal katastrofe

  Kenyas president Uhuru Kenyatta har erklært tørken i landet for en nasjonal katastrofe. Minst 2 millioner innbyggere er rammet.

  Regjeringen opplyste onsdag at det vil bli delt ut vann og mat til husholdninger.

  Kenya har vært rammet av uvanlig tørt og solrikt vær, samtidig som det har kommet lite eller ikke noe regn mellom mars og mai, som vanligvis er regnsesong.

  Områder øst og nord i landet er hardest rammet. Ifølge Kenyas Røde Kors har mange vannkilder, som sisterner og brønner, tørket inn, noe som betyr at folk må reise lenger for å skaffe seg vann.

  Foreløpige prognoser tyder på at tørken kan vare til 2022 ettersom det er ventet mindre regn fra oktober til desember, som også normalt er en periode med mye nedbør. (©NTB)

 • Arresterer «blodtørstig vampyr»

  Politiet i Kenya har arrestert en mann som blir kalt en «blodtørstig vampyr». Den 20 år gamle mannen har drept minst ti barn, skriver AFP. Han ble først mistenkt i forbindelse med to barn som var savnet, men han tilsto til å ha drept minst ti unge tenåringer.

 • Mottar støtte fra Verdensbanken

  Tirsdag opplyste Verdensbanken om at Kenya vil motta 130 millioner dollar, for å kunne kjøpe vaksinedoser.

  Finansieringen vil hjelpe Kenya å kjøpe vaksiner gjennom African Union, i tillegg til COVAX, som er en global ordning for rettferdig vaksinetildeling.

Tåregassen dreiv i lufta da korrespondent Sverre Tom Radøy rapporterte direkte på NRK1 om demonstrasjonene i Kenya.

Bruker tåregass og skarpe skudd mot demonstranter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no