Hopp til innhold
William Ruto vinker til sine tilhengarar.
Foto: MARCO LONGARI / AFP

Kenya

Oppsummert

Kenya er en republikk i Øst-Afrika, men sliter med korrupsjon, fattigdom og etniske motsetninger. I august 2022 vant William Ruto presidentvalget. Motkandidaten Raila Odinga bestrider resultatet, da han mener det har vært valgjuks.

 • Benin tilbyr å sende 2000 soldater til Haiti

  Benin vil bidra med 2000 soldater til en internasjonal styrke som skal hjelpe politiet i Haiti med å bekjempe voldelige gjengene i landet, opplyser USA. Styrken skal ledes av Kenya, skriver NTB.

  FN anslår at konflikten i det karibiske landet har kostet nærmere 5000 mennesker livet og drevet rundt 300.000 fra hus og hjem.

 • Kenya: Sektleder tiltalt for nesten 200 drap

  En kenyansk domstol tiltalte tirsdag en sektleder og 29 andre medskyldige for drap på 191 mennesker.

  Den selverklærte pastoren Paul Nthenge Mackenzie, leder av Good News International Church, er anklaget for å ha oppfordret sektmedlemmene til å sulte seg ihjel.

  Han nekter straffskyld, ifølge rettsdokumenter sett av AFP.

  I april i fjor ble over 400 lik oppdaget i en skog utenfor Mombasa. De fleste døde av sult, ifølge obduksjonsrapportene.

  Mackenzie er allerede tiltalt for terrorisme, uaktsomt drap og utsulting og tortur mot barn.

 • Kenya: Oppjustert dødstall etter gasseksplosjon

  Tre er døde og nærmere 300 skadet etter en gasseksplosjon i Kenyas hovedstad Nairobi natt til fredag norsk tid.

  Det melder blant annet BBC.

  Gasseksplosjonen utløste en brann i bydelen Embakasi. Det ble i natt meldt om to døde og 165 skadde, men tallet er nå oppjustert.

  Tidligere fredag ettermiddag sa Kenyas visepresident, Rigathi Gachagua, at de som står bak eksplosjonen vil bli holdt ansvarlige. Det er startet etterforskning av hendelsen.

  kenya, gasseksplosjon
  Foto: SIMON MAINA / AFP
 • To døde etter gasseksplosjon og brann i Kenya

  To personer er døde og minst 165 skadd etter en gasseksplosjon som utløste en brann i Kenyas hovedstad Nairobi, melder lokale medier fredag.

  Brannen i bydelen Embakasi startet like før midnatt ved et firma som fyller på gassflasker. Bygningen firmaet holder til i, fikk store skader, opplyser regjeringstalsperson Isaac Mwaura på X/Twitter.

  (NTB)

 • Kenya: Leder av en sult-kultgruppe siktet for terrorisme

  Lederen for kultgruppen ble gjort ansvarlig for at 400 av hans følgere sultet seg til døde. Mannen ble siktet for drap og terrorisme i en rett i Mombasa. Den selverklærte pastoren, og 94 andre mistenkte, erklærte seg «ikke skyldig» i anklagene om radikalisering. Kultlederen ble også siktet for organisert kriminell aktivitet, ifølge dokumenter som AFP har sett rettsdokumentene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no