Bilde av snapchat-ikonet på en mobil
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Snapchat hacket

Oppsummert

En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fem måneder av Høyesterett for å ha lastet ned og spredt 36.270 filer, blant deimange intime bilder fra Snapchat.

 • Dømt til fengsel for bildespredning

  En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fem måneder av Høyesterett for å ha lastet ned og spredt over 36.000 bilder og filmer av over 200 personer, fra tjenesten Snapsaved. Høyesterett skjerpet dermed straffen fra Borgarting lagmannsret.

 • Snapchat-hacking på ny i retten

  Det vert ein ny runde i retten for ein 21-åring som i fjor vart frifunne for å ha hacka tenesten Snapsaved. Saka skal opp i lagmannsretten 14. juni. Mannen er tiltalt for å ha stole 36.270 filer, blant dei mange intime bilete frå Snapchat, melder VG.

 • Tiltalt for Snapchat-tyveri

  To menn i 20-årene er tiltalt for å ha skaffet seg stjålne bilder fra blant annet bildedelingstjenesten Snapchat. Dette er første gangen Kripos går til sak mot folk som skal ha spredd stjålne bilder på internett.

 • Jenter blir misbrukt på nettet

  Stadig flere norske jenter oppdager intime bilder av seg selv på internett. To er allerede siktet og kripos utelukker ikke flere siktelser i saken der 90.000 intime bilder av jenter er hacket og lagt ut på nettet.

  Fant bilder av seg selv på nettet
Fant bilder av seg selv på nettet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no