Snapchat går mot Donald Trump

Snapchat har sluttet å fremheve innhold fra USAs president Donald Trump.

Snapchat-appen på et nettbrett.

Snapchat mener Donald Trump oppfordrer til rasevold og urettferdighet, og stopper derfor å promotere innhold fra presidenten.

Foto: DENIS CHARLET

– Vi vil ikke forsterke stemmer som oppfordrer til rasevold og urettferdighet, ved å gi dem gratis promotering på Discover, sier Snapchat til AFP.

Onsdag sluttet Snapchat å promotere innhold fra Donald Trump, og fjernet ham fra Discover.

Snapchat velger hvilket innhold som skal få mer oppmerksomhet, ved å legge det på Discover.

– Det finnes ingen gråsoner når det kommer til rasisme, vold og urett, og vi vil ikke promotere eller støtte noe av det på vår plattform, skriver administrerende direktør i Snapchat Evan Spiegel, i et brev til sine ansatte.

Merket som misvisende

Beslutningen fra Snapchat kom etter at Twitter tok grep og merket Trumps innlegg som villedende. Twitter har også gjemt innlegg av presidenten, som mediet mener støttet vold.

Militæret står klart og «når plyndringen starter, begynner skytingen», skrev Trump nylig på Twitter, med henvisning til de omfattende demonstrasjonene og opptøyene etter George Floyds død under en pågripelse.

Twitter merker Trump-tvitring som villedende

Twitter har markert to av Trumps Twitter-meldinger som villedende.

Presidenten svarte med å true med å stenge sosiale medier. Han beskylder også Twitter for å forsøke å påvirke høstens presidentvalg, og for å være venstreorienterte.

Facebook får kritikk

Facebook har fått skarp kritikk for at de ikke gjør de sammen tiltakene som Twitter har gjort, og som Snapchat nå også gjør.

Mark Zuckerberg forsvarer beslutningen om å la Donald Trumps uttalelser om vold og påstander om valgfusk bli stående.

Ifølge New York Times uttrykte hundrevis av Facebook-ansatte misnøye med selskapets håndtering av Trumps innlegg mandag.

En del av dem deltok i en såkalt virtuell streik – «virtuell» siden de fleste i selskapet jobber hjemmefra.

SISTE NYTT

Siste nytt