Hopp til innhold
Bilde av snapchat-ikonet på en mobil
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Snapchat

 • Russland bøtelegger WhatsApp og Snapchat

  Russland bøtela kommunikasjonsplattformen WhatsApp med 18 millioner rubler torsdag, melder Reuters.

  Det tilsvarer en sum på omtrent 2.9 millioner norske kroner.

  Snapchat mottok en bot på 1 million rubler, som tilsvarer i overkant av 161.000 norske kroner.

  Russland mener at de to selskapene har nektet å lokalisere russiske brukerdata på landets territorium, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

  De to amerikanske selskapene har ikke svart på Reuters sine henvendelser.

  Ifølge russisk lov må utenlandske selskaper som samler inn data om russiske statsborgere, oppbevare dataene på russiske databaser, skriver NTB.

  Russiske selskaper har vært i klinsj med vestlige teknologiselskaper i lengre tid, noe som har tatt seg opp etter at Russland invaderte Ukraina 24. februar.

  App-ikoner
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Snapchat nesten tidoblet trafikken på nyttårsaften

  Brukte du Snapchat på nyttårsaften, var du langt ifra den eneste. Ved midnatt lå bruken 950 prosent over vanlig nivå blant Telenor-kundene.

  – Bruken av Snapchat har nærmest eksplodert de siste årene, særlig på nyttårsaften. Det var ikke et unntak i år, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge i en pressemelding.

  Ifølge Telenors tall økte også bruken av Instagram (+43 prosent) og Facebook (+27) da nyttårsrakettene smalt, sammenlignet med trafikktoppen på en vanlig dag. Bruken av Tiktok falt med 14 prosent.

  (NTB)

  App-ikoner
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Åtvarar mot ny Snapchat-trend

  Unge heng kvarandre ut med å legge ut seksuelle handlingar, slåstkampar og rusmisbruk på lukka «expose»-kontoar på Snapchat. No ber politiet om hjelp til å stoppa desse kontoane.

 • Snapchat-aksjene stiger

  Prisen på aksjene til Snap Inc, selskapet bak den populære foto- og videoappen Snapchat, steg med over 20 prosent i handelen etter stengetid tirsdag. Årsaken er at selskapet i tredje kvartal kunne melde om økte inntekter og flere nye brukere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no