Iraksik stridvogn med irakisk flaggsør for Mosul i Irak 12 nov. 2016
Foto: SAFIN HAMED / Afp

Slaget om Mosul

Oppsummert

Irakiske myndigheter har satt i gang en storstilt offensiv for å erobre tilbake byen Mosul fra ekstremistgruppa IS, som har hatt kontroll over den siden 2014.

 • Mosul feirer jul uten IS

  For første gang på fire år kunne kristne i Mosul i Irak samles til julemesse etter at byen for seks måneder siden ble befridd fra IS. Troende samlet seg til messe i St. Paul-kirken øst i byen. Det var satt i verk strenge sikkerhetstiltak.

  MIDEAST-CRISIS/IRAQ-MOSUL
  Foto: Suhaib Salem / Reuters
 • FN krever etterforskning

  IS likviderte minst 741 sivile i kampene om Mosul, mens minst 461 sivile ble drept i USA-ledede bombeangrep, konkluderer en FN-rapport. Ifølge FN ble minst 2.521 sivile ble drept under de irakiske regjeringsstyrkenes offensiv for å gjenerobre Mosul.

 • Nær 700.000 på flukt fra Mosul

  Om lag 673.000 irakere er fortsatt på flukt ett år etter at militæroffensiven for å gjenerobre Mosul fra IS ble innledet. – Kampen om Mosul er over, men hundretusener av mennesker på flukt fortsetter å lide, sier leder for Flyktninghjelpen i Irak.

 • – Uskyldige holdes i Mosul-leir

  Iraks statsminister Haider al-Abadi sier at mange av de 1.333 kvinnene og barna som blir holdt i en leir for IS-soldaters familier i Mosul i Irak, er uskyldige. Al-Abadi sier også at halvparten av dem er tyrkiske statsborgere, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no