Hopp til innhold
Demonstrasjoner i Polen
Foto: Czarek Sokolowski / Scanpix

Seksualundervisning

Oppsummert

Tusenvis demonstrerte i Warszawa og flere andre polske byer onsdag kveld mot et lovforslag som kan kriminalisere seksualundervisning på skoler i Polen.

  • Florida: Vil forby snakk om mensen

    Eit nytt lovforslag i Florida vil forby å lære barn opp til femte klasse om mensen. Lova skal avgrense mogelegheitene skulane har til å lære mindre barn om seksualitet og seksuelt overførbare sjukdommar. Dette er berre tillate i sjette til tolvte klasse. Det er republikanaren Stan McClain som står bak lovforslaget.

  • P-piller blir gratis for alle under 20 år

    Regjeringen gjør hormonell prevensjon gratis for alle under 20 år. Det betyr at unge kan få p-piller og p-stav gratis, sier stortingsrepresentant Even Røed (Ap) til Dagbladet.

    Røed sier også at regjeringen vil styrke seksualundervisningen i skolen.

    Fram til nå har det vært opp til kommunene om prevensjon skal være gratis.

  • Økt støtte til seksualundervisning

    Norge øker støtten til seksualundervisning i utviklingsland med 75 millioner kroner fordelt over tre år. Med det øker Norge støtten til arbeidet gjennom FN-organisasjonen Unescos globale arbeid og seksualundervisning i skolen i blant annet Mali.

  • Ungdom lærer om sex på Youtube

    Flaue lærere og lite informasjon om sex. Det er mange ungdommers inntrykk av seksualundervisningen i skolen. Derfor får de svarene de trenger på Youtube. Nå skal seksualundervisningen i skolen forbedres, sier Kunnskapsdepartementet.

Skolelever i Kristiansand skal få en mer moderne og bedre seksualundervisning. Oppvekststyret ønsker at alle skolene skal få felles retningslinjer for undervisning i sex og samliv. Det har de ikke hatt tidligere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no