Hopp til innhold
Jaysuma Saidy Ndure
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Rettssaken mot Jaysuma Saidy Ndure

Oppsummert

En av Norges fremste friidrettsutøvere, Jaysuma Ndure er i Nedre Romerike tingrett dømt til 75 dagers fengsel for vold mot sin samboer.

 • Får ankesak opp i lagmannsretten

  Eidsivating lagmannsrett har besluttet at sprinteren Jaysuma Saidy Ndure får voldssaken behandlet på nytt i retten. Ndure ble av Nedre Romerike tingrett dømt til 75 dagers fengsel
  for vold mot sin tidligere samboer.

 • Aktor vurderer Ndure-anke

  Politiadvokat Camilla Ek Sørensen sier i en pressemelding at retten i all hovedsak har fulgt påtalemyndighetens argumentasjon i skyldspørsmålet. Hun vil nå gjennomgå dommen nøye, før aktoratet bestemmer seg om dommen bør godtas eller ankes.

 • Får ingen sportslige konsekvenser

  Jaysuma Saidy Ndure som er dømt for vold mot tidligere samboer, får ingen sportslige konsekvenser. – Det er ingen tradisjon i norsk idrett for at denne type saker får følger for dem det gjelder, sier presidenten i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes.

 • Ndure-forsvarer: Retten spekulerer

  – Vi reagerer på at retten tillater seg å spekulere i faktum knyttet til at bittet, som det holdes for sannsynlig er avsatt av fornærmede, skal være avsatt en annen gang. Dette er oppkonstruert og er ikke rettens oppgave, kommenterer Mette Yvonne Larsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no