Ndure: – Det har vært en lang uke

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure innrømmer at straffesaken mot ham er veldig belastende. – Det har vært en lang uke, sier han. Nå vil Ndure fokusere på løpingen.

Jaysuma Saidy Ndure

UTSETTES: Straffesaken mot Jaysuma Saidy Ndure utsettes. Ndure sier at han vil fokusere på løpingen i tiden som kommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Straffesaken mot Ndure er utsatt etter at det har oppstått tvil om riktigheten av skadene ekssamboeren hadde i 2014. Det besluttet dommeren torsdag.

Etter at retten var hevet erkjente Ndure at straffesaken mot ham har vært veldig belastende.

– Det har vært en lang uke. Men jeg stoler veldig på Mette og lar henne ta av seg saken, sier han.

– Vil bare bli ferdig med saken

– Jeg klarte ikke å løpe i hele fjor, og har vært sliten og syk. Men nå har jeg begynt å komme tilbake og har trent bra i år. Jeg har begynt å løpe bra igjen, så vi får se hva som skjer etter rettssaken, sier han.

Ndure tror ikke utsettelsen av saken vil føre til noen ytterligere belastning for hans del.

– Det kommer til å ta mer tid, men jeg vil bare bli ferdig med saken, og fokusere på friidretten, trene og løpe sier han.

Vil begjære nye etterforskningsskritt

Forsvarer Mette Yvonne Larsen begjæret saken utsatt og varslet at hun ville begjære nye etterforskningsskritt i saken. Dommeren besluttet så at saken skulle utsettes.

– Det er ikke vanlig, selv ikke for en erfaren advokat, å oppleve at vi blir hindret i få fram et faktum. Det er veldig alvorlig, og veldig spesielt, sier Larsen til NRK.

Larsen viser til at det i retten torsdag kom frem at ekssamboerens mor har vært i kontakt med klinikken som utfører denne typen inngrep, og har bedt dem korrigere tidligere utsagn til politiet om at datteren hadde fått utført et slikt inngrep.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger