Kjell Ingolf Ropstad i Stortingets spørretime.
Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Regler for pendlerbolig

Oppsummert

Flere politikere har fått gratis pendlerleilighet i Oslo selv om de har disponert egen bolig i området. Ordningen kom i stand for å hindre at distriktspolitikere skal ha doble boutgifter. Stortinget skal nå gå gjennom reglene og gjøre dem tydeligere.

 • Mørland snakker ut om pendlerbolig

  Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland avviser at han har brutt regelverket for tildeling av pendlerbolig. Mørland oppga aldri at han selv eide en leilighet i Oslo. Stortinget tar selvkritikk på at de ikke stilte flere spørsmål.

 • Også Fylkesnes fikk pendlerbolig

  SVs nestleder og førstekandidat i Troms, Togeir Knag Fylkesnes, fikk pendlerbolig samtidig som han eide en leilighet i Oslo. Det skriver Aftenposten. – Min vurdering fra starten var at jeg hadde fulgt både regelverk og lovverk i denne saken. Det har jeg nå også fått bekreftet fra Stortinget, sier han til avisen.

 • Også Fylkesnes har bolig i Oslo

  Også SV's Torgeir Knag Fylkesnes leier ut egen bolig i Oslo samtidig som han bor i gratis stortingsleilighet. Fylkesnes har leid ut boligen i Oslo siden 2012 og søkte derfor om gratis stortingsbolig. Hans vurdering har vært at han har fulgt både regelverk og lovverk i saken og har fått det bekreftet fra Stortinget, sier han til Aftenposten.

 • Skal gå gjennom etterlønn-ordningen

  Stortingets presidentskap skal gå gjennom ordningen med etterlønn for stortingsrepresentanter, skriver Dagens Næringsliv. De siste månedene har det kommet flere historier om avgåtte stortingspolitikere som har jobb, men som likevel har fått etterlønn fra Stortinget.

  Stortingspresident Tone Trøen (H) sier det er viktig å sikre at ordningene er i tråd med intensjonen. Hun sier at presidentskapet har besluttet å gjennomgå ordningen med pendlerboliger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no