Hopp til innhold

Stortingspresidenten ser alvorlig på Riksrevisjonenes kritikk

– Presidentskapet ser alvorlig på Riksrevisjonenes funn som er avdekket og omtalt i rapporten. Vi vil nå sørge for at disse følges opp. Jeg vil takke Riksrevisjonen for en god og grundig jobb, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Riksrevisjonen har gransket etterlønn, reiseutgifter og pendlerordninger for 500 stortingsrepresentanter, og konkludert med at over 60 representanter har fått for mye utbetalt.

Til NRK sier Gharahkhani at de har gitt administrasjonen beskjed om å umiddelbart ta kontakt med samtlige som er omtalt i rapporten for å få avklart de sakene som fort som mulig.

Riksrevisjonen mener at Stortingets presidentskap ikke har sikret en forsvarlig styring og oppfølging av administrative saker på Stortinget.

De sier også at Stortingets administrasjon har gitt mangelfull og misvisende informasjon og veiledning til representantene om fratredelsesytelser og etterlønn.

Stortingets direktør, Kyrre Grimstad, kommenterer saken slik:

– Dette tar vi på største alvor. Riksrevisjonens rapport viser at vår forvaltning av stortingsrepresentantenes ordninger ikke har vært god nok. Vi vil umiddelbart ta grep for å følge opp de anbefalingene som omhandler forvaltning og kontroll av ordningene, sier Grimstad.

– Det er avgjørende for tilliten til Stortinget at befolkningen kan være trygge på at det er gode systemer og rutiner for forvaltning av ordningene, og at kritikkverdige forhold avdekkes og ryddes opp i. Dette tar administrasjonen et ansvar for, og det er allerede tatt grep for å bedre vår forvaltning av ordningene og vår informasjon til stortingsrepresentantene om hvilke regler som gjelder, fortsetter han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no