Blomster og kort på porten til Kensington Palace
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Prinsesse Diana

Oppsummert

Det er over 20 år siden prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997. 20-årsdagen ble markert i London og hennes sønner, prins Willliam og prins Harry innviet en minnehage ved den populære prinsessens hjem i Kensington Palace i London.

 • Etterforskar ikkje Diana-intervju

  London-politiet seier dei ikkje vil etterforske korleis ein tidlegare BBC-journalist fekk eit intervju med prinsesse Diana i 1995.

  I mai kom ein rapport som konkluderte med at Martin Bashir hadde lurt Dianas bror til å hjelpe han til å få i stand intervjuet, der ho blant anna snakka ærleg om det vanskelege ekteskapet med prins Charles.

  Politiet seier det ikkje har kome fram nye bevis som viser at Bashir gjorde noko straffbart, og difor ikkje ville sette i verk tiltak.

 • 40 år gammelt kakestykke solgt

  Et 40 år gammelt kakestykke fra bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana er solgt på auksjon for 1.850 pund, som tilsvarer drøyt 22.700 kroner.

  Kakestykket er dekket av et marsipanlag og pyntet med Windsor-slektens våpenskjold i gull, sølv, rødt og blått. Bryllupet var 29. juli 1981.

  Stykket ble gitt til Moya Smith, som var medlem av dronningmorens hudholdning i Clarence House. Hun oppbevarte det i en kakeboks med en håndskrevet beskjed på lokket: Behandles med forsiktighet – bryllupskaken til prins Charles & prinsesse Diana.

  Smiths familie solgte det til en samler i 2008, men det har igjen blitt auksjonert bort.

  Britain Royal Cake Sale
  Foto: Claire Hayhurst / AP
 • Selger bit av Dianas bryllupskake

  Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august.

  Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29. juli 1981. Det er ventet at det aldende kakestykket, som er dekket av et marsipanlag og pyntet med Windsor-slektens våpenskjold, vil bli solgt for opp mot 5000 norske kroner.

  Britain Royal Cake
  Foto: Dominic Winter Auctioneers / AP
 • Journalist beklagar Diana-intervju

  Journalisten Martin Bashir, som intervjua prinsesse Diana for BBC i 1995, beklagar overfor prins William og prins Harry. Ei gransking viste at Bashir brukte uheiderlege metodar for å få prinsessa i tale. Det britiske kongehuset har kome med krass kritikk av intervjuet.

Prinsesse Diana jobbet mye for de svake gruppene i samfunnet, blant andre de med spiseforstyrrelser.
Reporter Iseln Fjeld oppsummerer prinsesse Dianas liv.
William og Harry besøker minnehagen som ble plantet i anledning 20-årsmarkeringen av prinsesse Dianas død.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no