– Diana var helt spesiell

Terry Hutt (83) startet markeringen av at det er 20 år siden Diana døde allerede klokken 03 i natt.

Terry Hutt

Marie Scott (t.v.) og Terry Hutt (t.h.) markerer at det er 20 år siden Lady Diana Spencer døde. Mange har møtt fram utenfor portene til Kensington Palace, der Diana bodde når hun var i London.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

– Dagen er helt spesiell, sier Terry Hutt (83) til NRK.

Sammen med en gjeng ihuga rojalister har han vært oppe siden klokken tre i morges for å tenne lys for Diana utenfor Kensington Palace.

– Tenk bare på den gangen hun bodde her, Tusenvis stod utenfor og ventet. Og alle sammen elsket vi Diana, sier han.

Hutt har på seg hatt og dressjakke sydd i farger og mønster etter det britiske flagget. Det er tjuende gangen han markerer Dianas dødsdag.

Folk samles Kensington Palace for å minnes Diana

VIDEO: Terry Hutt var en av mange som hadde møtt opp for å minnes Diana utenfor Kensington Palace.

– Tenkte på folket og ga av seg selv

Han har nærmest gjort det til en karriere å følge de kongelige. 83 åringen møtte landets dronningen første gang som fireåring. Det var krig og tyskerne bombet hovedstaden London. Den gangen møtte dronningen folket for å forsikre befolkningen at de ikke kom til å forlate Storbritannia.

Men med Diana var det noe spesielt.

– Hun tenkte på folket. Og hun ga av seg selv, sier Hutt.

Diana kake

En stor bløtkake med bilde av Diana er bakt for anledningen og lagt på et bord utenfor Kensington Palace torsdag.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

Folk fra hele verden

Hvert år på denne datoen kommer Diana-tilhengere fra hele verden på besøk til Kensington Palace, der Diana bodde. En av dem er Evelyn Marie Seidel fra Tyskland. Hun leder en tysk forening til Dianas minne.

– Diana vant våre hjerter, sier Seidel.

Tysk Diana-tilhenger

Evelyn Marie Seidel er kommet helt fra Tyskland for å legge ned blomster utenfor Kensington Palace i anledning at det er 20 år siden Diana døde.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

Den tragiske ulykken som tok livet av Diana og kjæresten Dodi al-Fayed lammet Storbritannia i dagene etter. Folk skyldte på paparazzifotografene som hadde fulgt etter bilen. Prins Willian og Harry var bare 12 og 15 år gamle den gangen.

Marie Scott (46) blir tydelig rørt av stemningen utenfor Kensington Palace.

– Hun har betydd mye for meg personlig. Jeg fulgte henne hele veien og jeg skjønte med en gang at det var noe spesielt med henne, sier hun.

Sønnene vil reise statue av Diana

Onsdag kom også Dianas sønner prins Harry og prins William til Kensington for å se alle blomstene og hilsenene til sin avdøde mor.

Øyeblikket minnet om den gangen de møtte folk i sorg utenfor Buckingham Palace for 20 år siden.

– Det som er vanskeligst å forsone seg med er fotografene som hadde fulgt etter henne og som tok bilder mens hun lå døende i baksetet av bilen, har prins Harry uttalt til BBC.

Diana - Wales

Ann Daley og hunden Camilla er på plass med det walisiske flagget. Daley (60) var den første som la ned blomster utenfor Kensington Palace 31. august 1997, dagen da Diana døde.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

I Kensington Palace vil sønnene nå reise en statue av Diana slik at folk får et monument å gå til.

– Jeg har fulgt prins Charles i alle år. Og han bør bli vår neste konge. Jeg kan ikke tale for Camilla. Men jeg ville ha ønsket Diana som dronning, sier Terry Hutt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt