Veggmaleri av George Floyd
Foto: Odd Andersen / AFP

Politivold i USA

Oppsummert

Over 1000 mennesker blir hvert år drept av politiet i USA, ifølge Mappingpoliceviolence. Svarte har nær tre ganger så stor risiko for å dø i politiets varetekt som hvite. Drapene på bl.a. George Floyd og Breonna Taylor i 2020 har ført til protester.

 • Avis: Politi trakasserer pårørende

  Politiet i Los Angeles anklages for å trakassere pårørende av folk som er drept under pågripelser. En uavhengig rapport slår fast at politifolk håner familie på minnestunder, pågriper og truer dem, og oppsøker familiehjem ubedt, melder the Guardian.

  Laster Twitter-innhold
 • Chauvin ber om ny rettssak

  Politimannen som er dømt for drapet på Floyd, Derek Chauvin, ber om ny rettssak på grunn av feil hos juryen og påtalemyndigheten. Chauvins advokat Eric Nelson mener at hans klient ikke fikk en rettferdig rettssak på grunn av all medieomtalen.

 • Mann døde under pågripelse i USA

  En latinamerikansk mann i Alameda i USA er død etter at en politimann presset kneet sitt mot ryggen hans i over fire minutter. Hendelsen ble fanget på video fra kroppskameraet til en betjent. I videoen trygler Mario Gonzales politimannen om å slutte.

 • Skal granske Louisville-politiet

  USAs justisdepartement starter en stor gransking av Louisville-politiet etter drapet på Breonna Taylor i mars i fjor. Hun ble skutt og drept da politiet tok seg inn i boligen hennes. Kjæresten hennes avfyrte et skudd, politiet sier de besvarte ilden.

Myndighetene i Chicago har frigjort video fra politibetjentens kroppskamera som viser at 13-åringen blir skutt.

Minneapolis-politiet hevder 20-åring ble skutt ved et uhell: – Mente å bruke taseren

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no