Hopp til innhold
Politihøgskolens 2018-kull
Foto: Politihøgskolen

Politiutdanning

  • Millioner til faste stillinger: Vil styrke politiarbeidet i Nord-Norge

    Regjeringen foreslår å bevilge 27,1 millioner kroner til en videreføring av 100 nye studieplasser på politiutdanningen ved PHS, som ble opprettet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2022.

    De nye studieplassene ble opprettet og fordelt ved PHS’ studiesteder i Bodø, Stavern og Oslo. Forslaget bidrar til å sikre tilgang på politiutdannede også i fremtiden.

    Regjeringen foreslår også å bevilge totalt 120,5 millioner kroner til faste stillinger i politiet og PST for å styrke arbeidet med å avdekke sammensatte trusler, etterretning og fremmede staters aktivitet i Norge.

    Da særlig i de tre nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark.

    Forslaget er en varig videreføring av tiltak som ble iverksatt i møte med krigen i Ukraina våren 2022.

    Politistudenter får vitnemål i Bodø
    Foto: Sigurd Steinum / NRK
  • Vil skrinlegge ny Politihøgskole i Oslo

    Regjeringen vil droppe planene om en ny Politihøgskole i Oslo, skriver Avisa Oslo.

    I forslaget til revidert nasjonalbudsjett skriver regjeringen at dagens bygg på Majorstuen er godt nok, og at det heller ikke finnes penger til noen ny skole i politibudsjettene de neste årene.

    Planleggingen av en ny Politihøgskole i Oslo ble startet etter et vedtak i Stortinget i februar i fjor.

  • Flere studieplasser ved Politihøgskolen

    I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen opp til å bevilge 13,2 millioner kroner ekstra til 100 nye studieplasser ved Politihøgskolen.

    Mellom 2018 og 2020 ble antall studieplasser ved oppstart til politiutdanningen ved Politihøgskolen redusert fra 720 til 400 plasser.

    For å opprettholde samme politidekning som i dag, vil antall uteksaminerte kandidater årlig på sikt være lavere enn det forventede behovet i årene fremover. Det er bakgrunnen for forslaget, som skal sørge for de ekstra studieplassene allerede fra og med høsten 2022.

    I tillegg skal det anskaffes 373 helt nye kjøretøy i løpet av 2022, som kommer alle politidistriktene til gode, opplyser justisministeren.

    Forslaget er en del av revidert nasjonalbudsjett (RNB) for 2022 som blir lagt fram 12. mai.

    (NTB)

  • Færre vil bli politi i Oslo

    Færre vil utdanne seg til politi i Oslo – og i resten av landet. Søkertallene i år har gått ned med 22 prosent fra i fjor, og den største nedgangen er i Oslo. Ved politihøgskolens avdeling i hovedstaden er det 261 færre søkere enn i fjor. Men det er fortsatt det aller mest populære studiestedet, med nesten halvparten av alle søkerne.

  • Mange nyutdanna politifolk i jobb

    Rekordmange nyutdanna politistudentar frå 2021-kullet hadde politijobb ved utgangen av august. Det var i alt 408 som fekk jobb, men ikkje fast, skriv NTB.

    Aldri har så mange nyutdanna politifolk vore i jobb så kort tid etter uteksaminering. Men berre 13 frå årets kull hadde fast politijobb. Det bekymrar leiaren for PF politistudentane, Marcus Hagen.

    – Hovudregel i statstilsettingslova er klar på at tilsette i staten skal tilsettast i faste stillingar, men det ser ikkje ut til å stemme med verkelegheita, seier Hagen.

    Han trur at mange nyutdanna politifolk vil få ei utfordrande og frustrerande til etter koronatiltaka er over.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no