Hopp til innhold
Lukasjenko og Putin
Foto: SHAMIL ZHUMATOV / Reuters

Belarus

 • Lukasjenko besøker Putin i Russland

  Belarus' president Aleksandr Lukasjenko reiser fredag til Russland for å møte president Vladimir Putin, ifølge det belarusiske statlige nyhetsbyrået Belta.

  På agendaen står diskusjoner om internasjonale og regionale anliggender, skriver Belta.

  (NTB)

 • Lukasjenko besøker Russland

  President i Belarus Aleksandr Lukasjenko besøker Russland og president Vladimir Putin på fredag. Det melder han på meldingstjenesten Telegram.

  På agendaen står diskusjoner om internasjonale og regionale anliggender, skriver belarusiske statlige nyhetsbyrået Belta.

 • Russisk-ledet militærøvelse i gang i Belarus

  Over 2000 soldater fra en russiskledet allianse har startet en øvelse i Belarus nær grensen til Nato-landene Polen og Litauen.

  I tillegg til russiske og belarusiske styrker deltar soldater fra Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Armenia er også medlem i sikkerhetsalliansen CSTO, men deltar ikke i øvelsen.

  Forsvarsdepartementet i Belarus sier målet med øvelsen vest i landet er å forberede seg på felles operasjoner, inkludert håndtering av en atomulykke.

  Polens utenriksminister Zbigniew Rau sier målet med øvelsen, som pågår fram til onsdag, er å destabilisere regionen. Ukrainas forsvarssjef Serhii Haiev sier landet har styrket beredskapen ved grensen mot Belarus i forbindelse med øvelsen.

  Både russiske styrker og militært utstyr som er brukt i krigen i Ukraina, er plassert i Belarus, men belarusiske styrker har ikke deltatt i krigen. Russland sier også at de har plassert taktiske atomvåpen i nabolandet.

  (NTB)

 • Belarusisk journalist dømt for «tilrettelegging av ekstremisme»

  En profilert journalist er i en belarusisk domstol dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha «lagt til rette for ekstremisme» og å ha «brakt Belarus i vanry», melder NTB.

  Årsaken var at journalisten Larysa Sjtsjyrakova (50) ga data til en anerkjent menneskerettsgruppe, ifølge den belarusiske journalistforeningen BAJ.

  I tillegg til å sone tre og et halvt år i en høysikkerhetsstraffekoloni, må Sjtsjyrakova betale en bot på tilsvarende 12.000 kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no