NRK Meny

Pensjon

 • – AFP er en luksusordning

  AFP-ordningen er blitt en luksusordning for godt betalte menn, sier Stein Lier Hansen i arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri. Han sier at 2 av 3 med Avtalefestet pensjon (AFP) velger å fortsette å jobbe, og 3 av 4 er menn.

 • AFP-hull kan gi milliontap

  Arbeidstakere som faller ut av ordningen med avtalefestet pensjon, risikerer å tape om lag én million kroner, selv etter mange år som ansatt i en AFP-bedrift. Det er blant konklusjonene i en grundig evaluering av AFP-ordningen som ble lagt om i 2011.

 • Mangler 1.200 pensjonsmilliarder

  Det mangler mer enn 1.200 milliarder kroner for å få statlige pensjonsmidler i balanse med statens pensjonsforpliktelser. Siden januar har underdekningen økt med 400 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

 • Truleg løysing for Silver

  Det konkurstrua fripoliseselskapet Silver skal ha funne i løysing som sikrar pensjonen til dei nærmare 20.000 kundane her i landet. Selskapet melder at dei har funne ei løysing som stettar krava frå Finanstilsynet.

 • Stor økning av alderspensjonister

  Antall alderspensjonister har økt kraftig de siste årene. En av tre i alderen 62-67 år mottar nå alderspensjon. Ved utgangen av 1. kvartal var det 874.000 som fikk alderspensjon fra Nav. Dette er 30.000 flere enn på samme tid i fjor, ifølge nye tall.

Det bør ikke være noen øvre aldersgrense for når man må slutte å jobbe, mener lederen for Akademikerne. Jo, 70 er en bra alder å slutte, mener NHO. Se Debatten fra Dagsnytt atten 6. november.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no