Alexej Navalny arrestert i Moskva.
Foto: Maxim Shemetov / Reuters

Opposisjonspolitiker Navalnyj

Oppsummert

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er flere ganger dømt til fengsel i Russland. Han er blant annet dømt for å ha arrangert det myndighetene mener er ulovlige folkemøter. Han driver også en egen anti-korrupsjonsstiftelse.

 • Navalnyj satt fri igjen

  Den russiske opposisjonslederen Alexej Navalnyj er satt fri igjen etter kort tid. Han ble arrestert i forbindelse med at politiet i dag ransaket hans stiftelse for kamp mot korrupsjon, FBK. Navalnyj har vært arrestert en rekke ganger.

 • Navalnyj pågrepet igjen

  Den kjente russiske opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj er pågrepet av russisk politi. Det skriver hans talskvinne på Twitter. Navalnyj skal ha blitt pågrepet under et raid mot kontorene til hans anti-korrupsjonsstiftelse, FBK, i Moskva.

 • Gir medhold til russisk dissident

  Den Europeiske menneskerettighetsdomstolen konkluderer med at de gjentatte arrestasjonene av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj var politisk motivert. De mener Navalnyjs rettigheter ble krenket under arrestasjonene i 2012 og 2014.

 • Russisk opposisjonspolitiker dømt

  Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble i dag dømt til 20 dagers fengsel, etter å ha organisert en annen opposisjonsprotest den 9. september. Dommen kom samme dag som han ble løslatt for fra varetekt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no