NRK Meny
Svenska Akademien
Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Svenska Akademien

Oppsummert

Svenska Akademien har avlyst årets utdeling av Nobels litteraturpris etter personstrid i komiteen. Striden bunner i anklager om seksuell trakassering og lekkasjer.

 • Fire ute av Svenska Akademien

  Fire medlemmar av Svenska Akademien har fått løyve til å slutte i stiftinga. Det betyr at fire nye kan veljast inn. Det skriv Sveriges Radio. Dei sluttar etter bråket som har kome etter ei overgrepsskandale i Svenska Akademien.

 • Sverige: Beklager utsettelse

  Statsminister Stefan Löfven mener det er dypt beklagelig at Nobels litteraturpris ikke blir delt ut i år. – Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Det er en svært prestisjetung og viktig pris, for litteraturen og kulturen, sier Löfven til TT.

 • Avlyser Nobelpris i litteratur

  Nobelprisen i litteratur blir ikke utdelt i høst, opplyser Svenska Akademien. Organisasjonen står midt i en krise knyttet til anklager om seksuelle overgrep. Det er første gang siden krigen at prisen ikke deles ut.

 • Avgjørelse fra Svenska Akademien

  Klokken 9 vil Svenska Akademien informere om hvorvidt Nobelprisen i litteratur skal deles ut i år også, etter spekulasjoner om en mulig utsettelse. Organisasjonen står midt i en krise knyttet til anklager om seksuelle overgrep.

  Svenska Akademien kunngjør om de vil utsette utdelingen av Nobelprisen i litteratur
Svenska Akademien kunngjør om de vil utsette utdelingen av Nobelprisen i litteratur

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no